Следва

Как да запазим бельото в добър вид за по-дълго време

Nike Roshe Flyknit: Повече с по-малко

За да създаде модела Nike Roshe, дизайнерският екип на Nike Sportswear за кратко се потапя в...

Спорт преди 8 години

За да създаде модела Nike Roshe, дизайнерският екип на Nike Sportswear за кратко се потапя в басейна от станали вече клишета стари модели, за да изплува на повърхността с прекрасно вдъхновение. Минималистичният дизайн, който буквално заля света на спортните обувки, се ражда от популярния през миналия век афоризъм на модернизма: „Малкото е повече“ („Less is more“). От подметката до горната част, всеки аспект в Nike Roshe излъчва минимализъм.

Тази пролет Nike Roshe прави още една крачка към съвършенството. Nike Flyknit – последната версия иновативен дизайн на горната част – превръща и най-леката част в още по-лека, с цел да се адаптира към уникалната Roshe изработка. Новата Flyknit горна част е прецизно проектирана, за да предоставя подкрепа в зоните, където е най-необходимо, като същевременно бракът от производствения процес е максимално редуциран.



В контраст с традиционната конструкция на спортните обувки, Nike Roshe Flyknit и всички предишни версии на тази технология, се състоят от изцяло излято ходило, без ненужни компоненти. Въпреки това, създаването на подобна комбинация в началото изглежда по-лесна на думи, отколкото на дела. Първата стъпка в новия дизайн е да се намери достатъчно издръжлив материал, който да понесе всекидневното протриване върху неравни повърхности, и едновременно с това достатъчно нежен, за да осигури отлично омекотяване. Phylon – леката пяна, обикновено използвана за омекотяване в подметката, се оказва повече от подходящ за тези нужди.



Горната част е почти перфектен пример за прибавяне на функционалност чрез премахване на елементи - „Less is more“. Моделът Nike Roshe притежава дизайн с възможно най-малък брой компоненти и е завършен с гладък, утилитарен силует.

Nike Roshe Flyknit е наличен в избрани Nike магазини.
 

More Спорт

NOVA излъчва ексклузивно на живо полуфиналния двубой между Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро

Спорт преди 7 години

NOVA ще бъде единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо полуфиналния двубой от ATP Стокхолм Оупън между Григор Димитров и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро