Следва

Месечен ХОРОСКОП - Април 2015

Converse, историята на моя чифт: Елена

Не мога да си спомня точния брой на всички тях, които в определен момент грабваха сърцето ми, разхождаха го по тротоари, треви и терени с български и чужди адреси...

All About Life преди 8 години

Не мога да си спомня точния брой на всички тях, които в определен момент грабваха сърцето ми, разхождаха го по тротоари, треви и терени с български и чужди адреси, и записваха историята ми, докато междувременно жертваха собствената си гумена стабилност.

Но помня добре първия чифт, защото първият Converse е като първата любов - има време за случване, има време за узряване, има време за белязване. На цял един живот.
Беше отдавна по нечии стандарти, беше отдавна и по моя стандарт.

Годината - 2001-ва, есента, мястото - Париж.

Живеех там по съдбовни стечения на обстоятелствата в хубавата френска есен, в която помня, че открих няколко неща, които белязаха живота ми завинаги.
Открих какво е да пиеш капучиното си на пейка на Places des Vosges, какво е да си на спектакъл на живо в една от най-големите опери в света - Le Bastille, открих в какво точно се крие очарованието на толкова френската комбинация - миди с пържени картофи, открих и че стридите никога няма да ми харесат, но че телешката пържола алангле, която французойките дават на бебета си още докато ги кърмят е нещо удивително.

Открих и Converse. Противих се докато сложа на сигурно място кутията с първия чифт под мишница на излизане от магазина, защото не знаех какво ме чака. Ако знаех колко очарователно танцуват тези обувки с всички дрехи в гардороба ми и с всички, е, нека са почти, поводи, които може да ти се случат, нямаше да ми отнеме два месеца време. В което непрестанно гледах краката на изящните френски момичета и жени, масово обути в Converse. Когато маниакалният ми стремеж да ги обуя, необлечен в опит, все пак се материализира, вече знаех, че Converse освен като първата любов, са и като последната. Не те оставя, не ти прощава и не ти се иска да е толкова късно.



Обичам тези ниски, чевръсти другари с любов, която не мога да сравня с много други неща. Обичам ги заради умението да ме вадят от ситуация когато нищо друго не спасява нещата, заради безграничната им универсалност, заради това, че моите кецове, макар и същите като милиони други по света, са си точно моите и няма как да ги сбъркам. Нещо като домашен любимец, или нещо като хубав сън, който не искаш нито да забравиш, нито да разкажеш на другите.

Сбъднат сън с връзки и дълга история. Точно каквито ги обича животът.

Още за кецовете с душа - тук!

More from View Sofia

More All About Life