Следва

Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Кърт Кобейн

Световни учени представиха последните научни открития във фотодерматологията

На 4 април в София се проведе научна конференция, посветена на фотодерматологията. Това е обществено значима тема, защото кожните дисфункции, причинени от UV лъчите, влияят не само върху здравето...

Health преди 8 години

На снимката горе проф. Тиери Пасрон 

На 4 април в София се проведе научна конференция, посветена на фотодерматологията. Това е обществено значима тема, защото кожните дисфункции, причинени от UV лъчите, влияят не само върху здравето на хората, но и върху техния социален живот.

Фотодерматологията обхваща редица важни теми - от стареене на кожата и рак до много заболявания, свързани с фоточувствителност, които засягат огромен брой европейци. Конференцията посетиха 170 специалисти от България, Сърбия и Македония.

По покана на Биодерма България по време на конференцията лекции изнесоха световно признати учени и специалисти в сферата на фотодерматологията от Франция, Англия, Шотландия и България, които представиха последните научни открития в областта.


Мира Драганова, шеф на Биодерма за България

Проф. Тиери Пасрон от Франция изследва и доказва, че различната дължина на вълните от видимия спектър на светлината има различен фотобиологичен ефект върху кожата.

Това откритие неминуемо ще повлияе на традиционната слънцезащита, която трябва да бъде адаптирана спрямо специфичния кожен проблем. За нуждите на пациентите с мелазма проф. Пасрон съвместно с Лаборатории BIODERMA разработват слънцезащита, която защитава от UVA и UVB лъчите, но също предоставя защита срещу синия спектър на видимата светлина.

Бъдещето на слънцезащитата е в създаването на специфични продукти, адаптирани спрямо специфичните нужди на кожата.

Проф. Джнон Хоук от Великобритания представи своето виждане по един изключително обсъждан и спорен в последно време въпрос, а именно необходимостта от Витамин D за здравето и употребата на слънцезащита. Той  споделя, че има научни доказателства, че е нужно малко количество слънчева светлина, за да набавим на кожата достатъчно количество Витамин D, защото химичните процеси превръщат получените свръхдози UV радиация в неефективна субстанция Витамин D в кръвта.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.