Следва

Черно-бяло кино - Кристен Стюарт с очилата на Chanel

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Американският онлайн магазин Lord & Taylor плати на цели 50 модни блогъри да публикуват своя снимка в Instagram, носейки една и съща рокля от новата им дизайнерска колаборация...

All fashion преди 9 години

Завръщането на идиотката

Мелиса Форд, освен модел, актриса, фотограф и най-добрата приятелка на Риана, се изяви и като креативен директор на линия шапки, собственост на рапъра Уейл. Форд заявява, че не могла да откаже на предложението да направи перфектната шапка с „готини принтове за всеки", въпреки че дизайнът не бил нейната страст. Е, можем да видим това. Колекцията й се състои от три модела шапки – чисто черен, с растафарски принт и в розова разцветка с ананаси. Всъщност, не цветовете и принтовете ни притесняват толкова. Това, което намираме за някак си абсурдно са моделите на шапките. А те са... идиотки. Тези шапки имат дълга модна история с бум през 80-те и 90-те. И честно казано, предпочитаме да си останат там, защото намираме българското им наименование за не случайно - то добре олицетворява начина, по който изглеждат и стоят.

Златна Игла 2015

















Хубав замисъл, старание, идея за развитие и почти всичко свършва тук... Не казваме, че на родната сцена липсват млади таланти, напротив, имаме ги в изобилие, но за поредна година те са "лекичко" притиснати от прекалено познатите ни имена. Трудно е да кажем нещо позитивно за добрата идея, знаейки факта, че дизайнер на годината стана София Борисова, която няма срам що се отнася до чуждо творчество, а приза за моден гримьор получи Кирил Чалъков, за когото наистина ни е омръзнало да слушаме.

Имайки предвид ужасно скромната ни българска модна сцена, донякъде можем да преглътнем правенето на компромиси, но взривоопасни акценти като краден труд, бабешка мода, лъскави телесни чорапогащи, Веселка Крачунова и фолк певици, правещи мода за прохождащи фолк певици, наистина предизвикват болезнено негодувание в редакцията ни...

Видяхме и свежи, красиви и талантливи лица, красив труд и младост, които, за жалост, трудно се открояват на фона на ПОСРЕДСТВЕНОСТТА.

Рискован избор






Да си признаем, малко сме изненадани, че панталони успяват да се настанят в нашите модни гафове за седмицата, защото сме свикнали да ги възприемаме като сигурен и нерисков избор.

В този случай обаче, от Maria Escote доста са се постарали да ни опровергаят и дори само принтът е достатъчен, за да кажем “не” на тези приятели. Но дизайнерите не са спрели дотук и са се развихрили и с модела, за едно още по-голямо “не”.

Получаваме, меко казано, комичен ефект, достоен за някой карнавал с много дупки и много връзвания, изглеждащи все едно сме претърпели корабокрушение.

Определено заставаме зад по-малко експерименти от този сорт и избираме изпитаните модели.

Неделикатност

Представяме си колко неприятно би било да попаднем на някого облечен като нас, но наистина не можем да си представим това да се случи цели 50 пъти и то в един и същи ден. По-скоро реалност, отколкото фантазия и, за радост, не сме ние потърпевшите.

Американският онлайн магазин Lord & Taylor плати на цели 50 модни блогъри да публикуват своя снимка в Instagram, носейки една и съща рокля от новата им дизайнерска колаборация с цена 88 долара.

Неделикатният маркетингов ход може и да се е оказал печеливш сред читателите на всичките 50 блогъри, но това не променя факта, че роклята си остава посредствена и доста далеч от представата ни за привлекателнен силует.

Асиметрична и с водещ paisley мотив, тя е още потопена в голяма част от цветовете на дъгата и, макар и донякъде да съвпада с Хипи тенденцията, по-скоро я поставяме в графа "неща, които да избягваме сред свръх нашумелите тенденции".

 

 

 

Enjoying the spring weather, maxi dresses & bright prints from @lordandtaylor's new #DesignLab collection. #ad

A photo posted by Marianna Hewitt (@marianna_hewitt) on

 

 

Breezy Saturday style done right from @lordandtaylor's new #DesignLab collection #ad

A photo posted by JENNY // MARGO & ME (@margoandme) on

 

 

 

 

 

 

More from View Sofia

More All fashion