Следва

Breathtaker - Попай и Олив

Стилът на Мирослава Дума

Мирослава Дума е едно от онези момичета, които няма как да не харесаш веднага щом я видиш - с ръста си от 165 сантиметра...

All fashion преди 15 години

Мирослава Дума е едно от онези момичета, които няма как да не харесаш веднага щом я видиш - с ръста си от 165 сантиметра, с поразителната си усмивка и с удивителния си стил на обличане.

Няма как да не си я виждал, просто защото нейното присъствие в сайтовете за улична мода и стил са задължителни.

Рускината няколко години заема длъжността „Редактор Мода” в руското издание на Harper’s Bazaar. Днес тя е директор на отдел „Лайфстайл”, което я прави чест и задължителен посетител на всички модни и обществени събития по света. А след като се омъжи за млад и красив лондонски милионер, Мира се превърна в един от най-желаните гости на светските събития.





Освен с професията си и богатия си съпруг, Мира е известна и с жестокия си стил на обличане. Рускинята смесва стилове с невероятна лекота, вдъхновена от музиката, киното, различните епохи и градове.

Прочута с манията си по чанти Birkin Мирослава се отличава и със страстта си по винтидж бижутата. Виртуозът, който може да комбинира дантелени пола на Prada, боти от последната колекция на Christian Dior, стар колан и винтидж риза, почти никога не греши. Рускинята има невероятен усет към детайла като залага на най-различни малки и дребни аксесоари, които да допълват тоалета й и да бъдат финален щрих към цялостната й визия.





Усетът за напластяване обаче е водещ в нейния неповторим стил. Почти превърнала се в модна икона младата редакторка умее да съчетава дрехите си, като създава силуети и придава пищност и на най-семплите и обикновени дрехи.





Може би точно това й дава такава власт в модата, че да налага тенденции. Мирослава Дума сложи рамки без стъкла и това стана шик. Тя е една от първите, които сложиха дантелата на Prada и обуха 14-сантиметровите токове на Yves Saint Lаurеnt, разхождайки ги по улиците на най-големите градове в света.





Типичната рускиня, която обича скъпото, пищното и всичко на запад, Мира обожава Birkin и почти я превърна в символ на свръхмодерната жена.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.