Следва

Царевични палачинки с медено-плодов сироп

My style: Сандра Алексиева

Познаваме я като крехката, фина и изящна авторка на 1001 рецепти...

All About Life преди 8 години

Сандра е фино и мило същество, което готви убийствено. Показвали сме нейни рецепти в рубриката ни Всяка вечер кулинар, опитвали сме гозбите й и лично. Усмивката сякаш е създадена, защото на природата много й харесва да я вижда на това хубаво лице, а ужасяващата чуденка как така готви толкова много, а е толкова слаба, на фона на симпатичното й излъчване са размива до напълно незначителна женска "завист".

Сандра се облича шик, елегантно и безпрекословно женствено. За идеята й спомагат чудесната мини фигура, крачето с 35 номер, излъчването... Представяме ви стила й с удоволствие!  

V.S.: Имаш много красиво име, а имаш ли си прякор?

С.: Имам страшно много прякори. Имам близки, които ме наричат „Ваше Сладкишество“, други ми казват „Сандвичка“, за трети съм „Мушмул“, четвърти ме възприемат като „Сандрюша“, но класиката в обръщенията си остава Сандри, Сандре и Сандрини. Най-много ценя, когато се обръщат към мен с цялото ми име - Сандра.

V.S.: Първата мисъл, когато се събуждаш сутрин?
С.: „Никой няма да умре, ако спя до обяд и не си вдигна телефона…“

V.S.: А къде остава мисълта „Какво да облека?“
С.: Не съществува. След пране гладя всичките си дрехи и ги прибирам на закачалки по начина, по който мога да ги комбинирам. Съответно не се налага сутрин да мисля какво да облека – взимам закачалка, подходяща за времето навън, и бързо се обличам. Не харесвам да губя времето си сутрин и да се мотая – предпочитам да спя до възможно най-късно, да пия кафето си по път, и да инвестирам не повече от 20 минути от момента на ставане от леглото до момента на излизане от къщи.



V.S.: Трудно ли си отговаряш на стилистични въпроси?
С.: Не, всеки път, когато се колебая дали мога да съчетая дрехи и аксесоари, си припомням как Lady Gaga излиза на сцената и веднага разбирам, че каквото и да облека, ще изглеждам чудесно.

V.S.: От къде тази любов към роклите?
С.: От много години е тази любов към роклите. Не знам как се зароди, но помня, че преди няколко години мой познат започна да ме нарича „г-ца Роклева“. Имам рокли за всеки сезон, от всякаква материя, за всеки повод. Това е едно от най-големите предимства да си жена – възможността да носиш рокли. Любовта ми към тях е така заразителна, че познавам дори мъже, които са се напъхвали в мои рокли…



V.S.: Мама ли те научи на стил?
С.: Не, майка ми ме научи да правя, каквото искам, да взимам решения сама и да разчитам на себе си. На стил ме научи Надя Саркисян – моя много близка приятелка. Тя е вносител на едни от най-красивите часовници и бижута в България и отделно има и верига магазини за дрехи и аксесоари. Познавам я от години и всичко, което знам за модата и съчетанието на дрехи и аксесоари, го знам от нея. Тя винаги е част от екипа, който се грижи за моите фотосесии.

V.S.: Вярваш ли в приемствеността между поколенията, що се отнася до мода и стил?
С.: Приемственост по отношение на мода и стил между поколенията има, ако има и приемственост към начина на мислене, живот и личен избор. Това зависи от възпитанието и това дали дадено семейство има широк мироглед или не. В моето семейство, в което основна част от възпитанието е била формулата, че всеки трябва сам да взима решения за себе си и да върши това, което го прави щастлив, приемственост има във всички аспекти.



V.S.: Ако трябва да тръгнеш за 10 минути от къщи, без да е ясно колко време ще отнеме пътуването ти, какво ще вземеш със себе си?
С.: Лаптоп, зарядно за телефон, кредитна карта, два чифта удобни кецки и само една рокля с чифт елегантни обувки – за всеки случай.

V.S.: А какво би оставила на драго сърце?
С.: Гримове и преса за коса.

V.S.: Имат ли момичетата достатъчно обувки някога?
С.: Не, никога. Особено пък аз. С 35-ти номер обувки съм и ми е изключително трудно да си намирам подобни артикули, които да не са купени от детски магазин. Затова кецки в розово в шкафа за обувки са нещо съвсем стандартно за мен.


Най-новите ми кецки в розово в 36-ти номер, като разбира се ги нося със стелка, защото иначе са ми големи. Lacoste – велики са!

Истинската трудност обаче идва, когато искам да си купя елегантна обувка на висок ток. Наложило ми се е да науча всички трикове със силиконови стелки, благодарение на които голямата обувка се превръща в обувка с точния размер.


Една от любимите ми напоследък чанти в спорен цвят – близките ми твърдят, че е червена, а това в моите очи си е чисто оранжево. Няма значение кой е прав – аз и без това не разбирам от цветове. Важното е, че е удобна и побира чифт обувки, зарядно за телефон и портмоне.

V.S.: И все пак - едни елегантни обувки или комплект сексапилно скъпо бельо предпочита Сандра?
С.: Винаги бих предпочела елегантните обувки. Една жена по всяко време може да излезе без бельо, но никога без обувки.

V.S.: Златото или среброто е твоят материал?
С.: Златото. В него има топлина. И все пак повечето ми бижута са направени от естествени камъни, а не от благороден метал.


Тези бижута са купени от Oxette и са ми любими. Халката не е сватбена, макар че прилича. Обеците и колието имат малки камъчета, които се движат свободно в кристалчетата в центъра и издават един много, много тихичък звук при всяко мое движение.

V.S.: Вярваш ли в символи?
С.: Вярвам само в себе си. В абсолютно нищо друго – нито в религия, нито в символи, нито в знаци, нито в късмета. Може би затова ежедневно намирам монети по улиците, странни неща с форма на сърце и четирилистни детелини. Усмихвам им се. Но само себе си приемам на сериозно. И то не винаги и не прекалено.

V.S.: Непоносимост към цвят, материя, кройка или силует?
С.: Имам непоносимост само към животинските краски, пайетите, лъскавите камъчетата и всички, както аз ги наричам, „фолк елементи“.



V.S.: Колко огледала има в дома ти?
С.: Три стенни огледала и пет по-малки, които са прибрани в шкафовете за грим и козметика. Едно от огледалата е от глава до пети и е в спалнята ми. Него ползвам най-често.

V.S.: На ръба сме да те намразим заради уникалната ти талия. Та ти си майстор на кулинарията, как е възможно?
С.: Ям всичко, което ми се яде. Успявам да не стана 100 килограма само защото изпитвам удоволствие от храненето и не се тъпча, а се радвам на всяка хапка, все едно ми е последната в този живот. Храня се с отношение към храната и тялото явно ми се отблагодарява за това. Защото, ако трябва да си говорим честно – на фона на всичко, което ям, би следвало наистина да съм доста дебела.


Любимите ми обувки от ZARA в 36-ти номер със силиконови стелки отвътре, за да не са ми големи. Обичам ги. Те са най-неудобните и красиви обувки на света!

V.S.: Фиксиращи техники - колани, деколтета, подчертано дупе - кой е твоят прийом?
С.: Силните страни във външния ми вид са тънките глезени и малките стъпала. Подчертавам ги с висок ток и дрехи, които не скриват глезена. Слабите ми страни (които са по-скоро пищни, отколкото слаби) са в областта на бедрата – тях туширам с подходящи кройки, които разсейват вниманието от тези места.

V.S.: Какво мислиш за стил на обличане като на Фран Лебовиц, например?
С.: Харесвам само ризите й, нищо, че са мъжки. Останалото по нея ми идва в повече. Но ценя репликата „Ризите не се развалят, те не са праскови“.

Изключително харесвам ризи. Обичам жени с риза и тънка вратовръзка – това у нас се възприема странно, а в моите представи е съвсем приемливо. Женствеността не идва от типа дреха, а от походката, излъчването на жената и нейния изказ.


Напоследък често си купувам ризи. Харесва ми да бъдат цветни и вталени. Червеното за риза намирам за много добър избор.

V.S.: А коя е най-добре облечената популярна личност, за която се сещаш на първо четене?
С.: Justin Timberlake – от лигльото на N SYNC се превърна в един от най-стилните и добре облечени мъже в публичното пространство. Това му отне около 15 години, но в случая няма особено значение. Важен е крайният резултат.

V.S.: Трите най-важни бейсик неща?
С.: Три простички аксесоара, които могат да направят външния вид по-грабващ са: часовник, колан и чанта. Ако са в свежи и нестандартни цветове, могат да направят облеклото от дънки и бяла тениска наистина необикновено.


Два от общо трите часовника, които имам. Купени са от Oxette.


Любимите ми пролетни ризи и жълтият колан, който си купих наскоро. Много харесвам свежите цветове и се чудя как някога съм се обличала изцяло в сиво и черно. Днес всичко по мен е цветно. Като настроението ми.

V.S.: Най-официалната ти дреха?
С.: Няколко рокли от най-любимите ми, са подходящи само за наистина специален повод – сватба или друго важно събитие. Купени са само за да чакат своето време и своя момент.

V.S.: Косата си поддържаш при?
С.: Fil’s Point. Филип, който е създател на салона, е мой фризьор от 10 години насам – още от периода, в който нямаше собствен салон на негово име. Той е правил косата ми за абитуриентския ми бал, за сватбата на сестра ми, за всички важни събития в живота ми, също е боядисвал косата ми след всяка раздяла с гадже. Изобщо… грижил се е за косата ми и в моментите, когато съм си скубала косите, и в моментите, когато съм била спокойна. Изключително ценя работата му и не бих сменила фризьора си и в следващите 10 години.


Това са гумени кецки в 34-ти номер, които са купени от детски магазин и струват пари, които не заслужават. За материала, от който са изработени, не заслужават цената си, но ми стават и са изключително удобни. Разчитам на тях в кухнята на ресторанта, в който организирам гурме събитията си.

V.S.: А грим-колекцията ти не остава без?
С.: Грим колекцията ми е нещо доста интересно, което познават малка част от близките ми. Всъщност почти никой не знае, че, освен че се занимавам с продажби, маркетинг и кулинария, аз съм и гримьор. Завършила съм курс, имам сертификат за тази професия и притежавам огромен професионален куфар с козметика. Запалих се по това преди години, като целта ми беше не да практикувам професия гримьор, а да мога сама да се гримирам за професионалните ми фотосесии. Днес никой не ме гримира, освен аз самата. В този смисъл грим-колекцията ми е винаги пълна с всичко необходимо от продукти за ежедневието до сценичен грим.

Това обаче съвсем не означава, че се гримирам всеки ден. Напротив – често оставям лицето си свежо и дишащо, без нищо повече от фина спирала и балсам за устни.



V.S.: Трите правила за добър външен вид?
С.: Добрият външен вид за мен се характеризира с бяла усмивка, свежи дрехи и поддържан маникюр. Последното е изключително важен детайл. И за мъжете, и за жените. Мога да откажа да се срещам с мъж само заради начина, по който изглеждат ръцете му.

V.S.: Трите храни за щастие?
С.: Има три категории храни за щастие:
1. Храни, от които човек може да си набави серотонин (хормон на щастието) – например шоколад, банани и тиква.
2. Храни, които ти напомнят на детството – например толумбички, мекици и бухти.
3. Храни, от които можеш да ядеш, колкото поискаш, без да напълнееш – например октопод (това месо е с изключително малко количество калории, по-малко, отколкото се съдържа в пилешкото месо), диня и айсберг.


Тези черни обувки са с 13 см ток и са 35-ти номер! Това е истинско откритие, което не помня в кой магазин намерих, но когато установих, че не са ми големи, им се радвах като малко дете на играчка.


Повечето ми бижута са от естествен камъни. Голяма част сама съм си направила, други съм купила готови от AccesoriseMe. Харесвам масивните гривни и звука от потропването на камъните.


Някога смятах, че часовниците носят лош късмет. Но това беше в периода, когато съм вярвала в такива неща. Един ден се събудих и реших, че не мога да робувам на подобни теории. В същия ден отидох и си купих три часовника и днес не се разделям с тях. Този син часовник на снимката е толкова свеж, че мой близък ми подари слънчеви очила с рамка в същия син цвят, за да са комплект.


Тези лилави гривни сама съм си ги правила, а пръстенът е от LALO. Нося ги рядко, но много ги обичам.


Любимите ми гривни от AccessoriseMe. Имам общо 6 в черно и често ги слагам всички на едната си ръка. Стоят масивно и красиво.


Часовникът е LOISIR и е съчетан с гривна, която купих преди две години от един случаен магазин. Гривната е от розов кварц, който се нарича още камък на любовта. Не знам колко любов ми е донесла гривната, но аз съм я завела на много различни места със себе си.


Това са масивните ми гривни от Флоренция, които си купих преди 4 години от H&M. Тук в България H&M не продават същите артикули като във Флоренция. Там всички дрехи и аксесоари са подредени по цветове и са в ярки тонове.


Масивна гривна от LALO, която купих заради оранжевата си чанта и оранжевия си шал. Нека да е портокалово лято!

 

More All About Life