Следва

Юлиана Дончева: Късното майчинство е енергийна инжекция

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Мили дами, случвало ли ви се е да се чудите какво да облечете, бързайки рано сутрин, или нещо да не ви отива и да се наложи да сменяте целия си гардероб без да намерите нещо, в което да се харесате...

Events преди 9 години

Как не трябва да се обличаме: Джил

TLC, 8 април, 20:00 часа

Мили дами, случвало ли ви се е да се чудите какво да облечете, бързайки рано сутрин, или нещо да не ви отива и да се наложи да сменяте целия си гардероб без да намерите нещо, в което да се харесате? Сега имате възможността да се погледнете отстрани и да видите грешките, които подобни на вас жени допускат. Стейси и Клинтън помагат на тях, както и на вас, да изглеждате наистина великолепно.



Баскетбол, Еврокупа: Гран Канария - Уникс, пряко

Eurosport 2, 8 април, 20:00 часа 

 

 

Да убиеш Исус: Част 1

National Geographic, 9 април, 22:55 часа 

Тази история е позната по цял свят. Над 2.2 милиарда човека от всички кътчета на планетата следват ученията и принципите на Исус от Назарет. Но интимните исторически подробности около неговия живот и политическите сблъсъци, довели до бруталната му смърт, придават нов контекст на иначе познатата история. Предаването "Да убиеш Исус" по National Geographic Channel е продукция на Scott Free Productions и е базирано на бестселъра на New York Times с автор Бил ОРайли и Мартин Дъгард. То се потапя дълбоко в историята на един мъж, чиито проповеди и учение завършват с преследването и екзекуцията му от група конспиратори, които го виждат като заплаха за собствената си власт.

Диви същества: Най-умните

Animal Planet, 10 април, 09:35 часа

Новата поредица „Диви същества“ ни представя класация, която ще определи кой е царят на дивите животни. Всяка седмица ще обръщаме внимание на различна характерна черта или качество и ще разглеждаме отблизо животните-претенденти, като победителите ще се срещнат в последния епизод.

Ще видим кои са най-смъртоносните сухоземни и морски животни, кои са господарите на небето и кои са най-умните, най-силните и най-бързите. Кое животно ще бъде определено за цар на дивите животни?

Сладки изкушения в Париж, еп. 1

24Kitchen, 10 април, 10:30 часа 

Париж, градът на светлините, любовта и храната е и втори дом на британската авторка на кулинарни книги и готвачка Хари Истууд.

В тази нова телевизионна поредица Хари ще ни поведе на пътешествие из любимия си град и ще ни покаже как да се отдадем без угризения на изкушаващи десерти. Самата тя пристрастена към шоколада и тортите, Хари приготвя най-невероятните, по-леки и по-нискокалорични сладкиши, неотстъпващи по нищо на френските класики.

"Спасяването на мистър Банкс", драма, САЩ, 2013

HBO, 11 април, 17:25 часа 

Отдаден баща, Уолт Дисни обещава на двете си дъщери, че ще пренесе на голям екран любимите им истории за детегледачката Мери Попинз. Той обаче не предполага, че ще трябва да се сблъска с киселата авторка на поредицата Памела Травърс, която няма намерение да позволи книгата й да бъде опошлена на голям екан. Години по-късно обаче, когато продажбите на книгата спадат, а финансите на Травърс бавно се стопяват, тя се обажда на Дисни, за да си насрочи среща с него. В продължение на две седмици през 1961г. той прави всичко възможно да убеди писателката, че Мери Попинз ще получи достойна кино версия. Това само убеждава Травърс, че би сбъркала, ако даде правата над книгата си. По-късно Десни внезапно е осенен от идеята как да убеди Травърс да сключат сделка.

Градът на бурите

Viasat Explore, 12 април, 16:25 часа

Тази извънредно амбициозна поредица пресъздава метеорологичните бури на грандиозно ново равнище. С помощта на най-новите постижения на науката и техниката ставаме свидетели на детайлното представяне на щетите, нанесени от пресъздаваните природни бедствия – от убийствени земетресения до невероятни наводнения – докато те всяват хаос в специално създаден „град“, богато оборудван с взривоустойчиви камери. Някои от разрушителните бедствия са заснети в най-големите и най-мощни съоръжения в света: гигантски симулатор на урагани в Маями; огромна виброплощадка за симулиране на земетресения в Сан Диего; резервоар, предизвикващ наводнение с огромен мащаб, и дори истинска лавина, задействана в Скалистите планини. Докато керемидите падат и натрошените стъкла се свличат от прозорците, ние ставаме свидетели на рухването на цели сгради само за миг. Наред с тези експерименти ще чуем невероятни разкази за оцеляване от реалния живот, които добавят ново измерение към нашето разбиране за войната на човечеството с природните стихии.

Пасека: Великденското слонче

Viasat Nature, 12 април, 17:25 часа

Една сутрин навръх Великден бебе слонче е изоставено незнайно защо от стадото си в пустошта на делтата на река Окаванго в Ботсуана. Оцелява благодарение на странна поредица от събития и накрая успява да се присъедини към друго, и то доста необичайно, слонско стадо – от животни, израсли в плен. Това е историята на Пасека. Предстои ни да проследим първата година от живота й сред живописната природа на Африка, докато всеки ден се учи на това какво е да си слон. Кои неща ги знае по инстинкт? На какво я приучват останалите слонове? Какво е нужно да научи от хората? По какъв начин появата й променя динамиката в приемното й стадо? Невероятното житейско пътуване на слончето ни открива прозорец към света на тези бозайници.

Обикновен човек срещу експерт

Discovery Channel, 13 април, 14:00 часа

Discovery Channel предоставя на зрителите достъп до методите, чрез които обикновен човек би могъл да надвие професионалист в собствената му игра. В поредицата „Човек срещу експерт” водещият Алексис Конран, известен от поредицата „Промиване на мозъци с магия”, разработва находчиви стратегии, с помощта на които да победи признати експерти в дадена област.

Тъмната харизма на Адолф Хитлер

Viasat History, 14 април, 22:00 часа

Адолф Хитлер вероятно е най-необичайният лидер, който е живял някога. Той оставя след себе си последиците от една разруха без аналог в историята. И все пак има един парадокс в сърцевината на историята на Хитлер: като се има предвид неговата насилническа и изпълнена с омраза личност, защо милиони хора го подкрепят и то, в крайна сметка, за разрушаването на собствената си страна? С помощта на свидетелствата на хора, които са били там, завладяващи архивни кадри и драматични възстановки тези три филма изследват отношенията на Хитлер с хората, които той е ръководил по време на Втората световна война.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?