Editor's Choice във FREYWILLE: Изкуството, наречено бижу

Алиса се озова в огледалния свят. И откри чудесата, за които си мечтаеше да я заобиколят. Малка галерия от рисунъци, чувства, емоции и цвят...

Алиса се озова в огледалния свят. И откри чудесата, за които си мечтаеше да я заобиколят. Малка галерия от рисунъци, чувства, емоции и цвят.

Наричаме съкровищницата бутик за бижута, и черпим от нея... съкровища.

Мирела

Приказни и изпълнени с цвят и живот, точно такива са бижутата на FREYWILLE. Вълна от цветове залива съзнанието ми и се чувствам като дете в сладкарница пред чудни пъстри изкушения.
 

Напълно емоционално, първият ми избор е серията, вдъхновена от Хундервасер. Австрийският художник винаги ме е впечатлявал със своята философия за изкуството, архитектура и живописни работи.

Само един поглед на изящните бижута е достатъчен да разберем колко точно предават усещането за творбите на артиста. А аз не мога да се спра, избирам не една, а цели три гривни, събрали в себе си някои от най-характерните теми за изкуството на Хундервасер.

Започваме от горе на долу с първата страхотна гривна от серията “Spiral of Life”, която пресъздава неговите безкрайни кръгове с редуващи се цветове в червено, синьо и зелено. Продължаваме с цветните спирали и “Emotion Spiral”, която идва в богати нюанси на синьо, изпъстрени с блестящо червено, жълто и сребристо. Стигаме до моята любимка с поетичното заглавие “Street Rivers”, която ни повежда на разходка из красиви и различни улици, изпълнени с цветни къщи в причудливи форми, да, точно като тези, правени от Хундертвасер.

Коментари: 1

Елена (2015/04/17 / 17:41)
Красиво!!!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.