Следва

"Аз не съм ангел", казват пухкавите модели на бельо в рекламата на Lane Bryant

Trend Report: Къс топ, дълга пола

Манията по изрязаните топове, завърнали се от 90-те, изглежда не стихва. Тази година ги видяхме като прогноза...

All fashion преди 8 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Манията по изрязаните топове, завърнали се от 90-те, изглежда не стихва. Тази година ги видяхме като прогноза в пролетните дефилета на дизайнерите от Модните седмици, а ето че трендът чука и на вратата на реалното носене със затоплянето на дните. Харесваме тази женствена комбинация.

Материите и разцветките на сетовете са разнообразни и в крак с други актуални теденции, образувайки очарователни пролетно-летни модни решения. Много дизайнери предлагат комплекти от късо потниче и пола в пълен синхрон, които ние намираме за изключително симпатични, а при други виждаме приятно разчупени интерпретации.

Изобилие от изрязаните топове в съчетание с обемна миди пола: Michael Kors предлага приказен сет в цвят индиго с бродирани флорални елементи в така актуалното жълто, при Erdem цветът е бял, постигайки прекрасния all white аутфит на пролет 2015. Donna Karan, Tibi и Marc by Marc Jacobs ни показват изрязания топ и полата с А-силует във вечната бяло-черна комбинация.

Някои модни къщи увеличават дължината на полата за сметка на обема и се спират на леки, полупрозрачни материи. Такъв е плисираният огнено-червен вариант при Balmain. Oscar de la Renta и Diane von Furstenberg избират синьото, един от цветовете на тази година, както и още по-свежото и актуално гингам каре, образувайки нестандартни и очарователни комбинации. Виждаме и вечерни интерпретации на тоалета, като розово-жълтата комбинация на Oscar de la Renta, която очарова и уверява, че можем да заменим дори елегантната рокля с къс топ и дълга пола с висока талия.

Така съчетан, ние намираме дори свръх-късия топ за изключително шик и приложим в градска среда. Ако все пак показа на плът предизвиква притеснение, можем да изберем изрязания топ в не чак толкова оскъдния му вариант – както при Lela Rose например, където тялото се показва съвсем дискетно и само при движение. Но ни се иска да развенчаем мита, че късият топ никак не е за всеки още сега – всъщност той е една от най-ласкавите за женското тяло дрехи, подчертавайки най-тясната част от практически всякака фигура – тази между гърдите и талията. В комбинация с пола с висока талия, особено в широкия и А-силует или пък макси вариант, този аутфит има потенциала да бъдe топ избор за този сезон за много фигури.


Michael Kors


Erdem


Donna Karan


Tibi


Marc by Marc Jacobs


Balmain




Oscar de la Renta


Diane von Furstenberg


Delpozo


Lela Rose


Marc Jacobs

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.