Следва

Пролетна пица с Ромеско сос, аспержи и яйца

Mr. Bricolage – наръчник за оцеляване в градската джунгла

За да противодействат на негативните страни на живота в шумна, забързана и често сива градска среда, архитекти от цял свят творят в насока градина в сърцето на градската джунгла...

All About Life преди 9 години

За да противодействат на негативните страни на живота в шумна, забързана и често сива градска среда, архитекти от цял свят творят в насока градина в сърцето на градската джунгла.

В Пекин подредеността и хармонията са издигнати в култ и всякакви екзотични решения са част от ежедневието. Например едно кафене в най-оживената част на града осигурява на клиентите си тишина и зеленина, за да могат да чуят как растенията произвеждат кислород.



Японците създават къща-градина. Този оазис се намира в гъсто населен квартал на Токио и е пример за „умна”, съобразена с природата сграда – сама създава част от необходимите вода и електричество. Една наистина зелена крепост на четири етажа.

Как посрещат гостите си в Дубай? Подобаващо. Не само космополитно, но и земно. Ето едно от най-гостоприемните и приветливи лобита в света – това на хотел Grand Hyatt. Някой би могъл да прекара цяла почивка само в него, седнал на някой диван сред зеленото спокойствие.

А какво правят американците? Доказват, че няма невъзможни места и време за качествен отдих сред природата. Всяка година в Чикаго по време на арт фестивала на града творците озеленяват един от вагоните на чикагското метро и използват озелененото подземно пространство за свое ателие.

Дори да нямате пространство и време за толкова нестандартни и смели зелени експерименти, Mr. Bricolage e вашият верен съюзник в желанието да позволите на пролетта да разцъфне в дома ви като го заредите със зеленина и настроение, а ако сте готова да отидете още една крачка напред – новата услуга Bricolor ви дава възможност да експериментирате с цветовете на стените си, без да се налага да поемате излишни рискове. Центърът за тониране визуализира всяка идея върху избрана от вас повърхност, така че да получите реална представа точно къде ви е отвело въображението, а специално обучените консултанти в магазина са готови да ви помогнат със съвет и предложение.

Не позволявайте на скуката да владее дома ви, посетете новият магазин Mr. Bricolage, който отвори врати в Sofia Ring Mall и се отдайте на удоволствието да потънете в “джунглата” от растения и цветя, създадена в центъра на града. Запазената марка на Mr. Bricolage сектор “Градина” разполага със 700 кв.м. външна площ, където освен да се изгубите сред изобилието от храсти, овошки, дървета, огради, навеси, тенти и градински мебели, можете и приятно да отдъхнете, наслаждавайки се на свежия въздух в полите на Витоша. Сега е моментът да превърнете вашата тераса в приказна градина, да дадете свобода на въображението си и да направете живота си по-цветен...

Облагородете собствения си двор или градина или превърнете пространството пред блока в красиво място за почивка и игра. Дори да имате пропуски в познанията си за градинарство, консултантите в магазина са на ваше разположение. От тях ще получите полезен съвет и насоки за всяка градина, която си представите – било то на терасата, в двора или пред блока. Създайте своя малък градски оазис и опитайте благотворния му ефект върху настроението ви...

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.