Следва

Деси Тенекеджиева ще съди Слави Трифонов

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

„От сладко към хищно“ е завладяващ едночасов документален филм, в който проследява развитието на четири лъвчета, борещи се с всевъзможни предизвикателства...

Events преди 9 години

Вдигане на тежести, Европейско първенство: Категория до 77 кг (мъже)

Eurosport, 15 април, 18:00 часа

 

От сладко към хищно

 

Animal Planet, 15 април, 21:05 часа 

„От сладко към хищно“ е завладяващ едночасов документален филм, в който проследява развитието на четири лъвчета, борещи се с всевъзможни предизвикателства в сърцето на зимбабвийската савана. Две камери заснемат лъвчетата в продължение на две години от самото им раждане и ще ни покажат как мъниците се опитват да хванат импала, антилопа гну и зебра. Очакват ни драматични моменти, екшън и поразителни сблъсъци, заснети с висока резолюция, докато тези невероятни малки лъвчета се превръщат в истински зрели хищници.

Премиера Подземен свят ООД: Човешко карго

National Geographic, 16 април, 20:55 часа

Имигрантите от Мексико, пресичащи нелегално границата се сблъскват с изнудване, мизерни условия и склоняване към проституция. 

Проект "ОКР": Епизод 1

TLC, 17 април, 09:00 часа

Шестима участници с най-тежката форма на обсесивно компулсивно разстройство се преместват в медицински център и се подлагат на интензивна терапия.

На баба момчето

24kitchen, 17 април, 19:40 часа

Донал Скиан e кулинарен автор и изтънчен гастроном. Любовта му към храната при него идва по наследство, от семейството му. Донал пътува през цяла Италия в търсене на най-свежите продукти и безапелационните кралици в кухнята – бабите. Той ги кара да му показват онези неща, които правят домашните им гозби толкова вкусни.

"Анна Никол", биографична драма, САЩ, 2013

HBO, 18 април, 21:05 часа

Филмът разказва историята на Вики Лин Хоган – тийнейджърка и самотна майка от Тексас, напуснала училище. Мечтите й обаче са големи, а благодарение на красотата си Вики решава да ги осъществи. Тя приема работа като стрийптийз танцьорка в бар и сменя името си на Анна Никол Смит. С нова самоличност и шокиращ брак за 80-годишния милионер Хауърд Маршал, кариерата на Ана стартира. Тя се появява в статия на Playboy, заснета като Мерилин Монро, която става причина за популярността й. След смъртта на съпруга й обаче източниците на финанси секват, което се оказва пагубно за Ана, свикнала на ексцентричен парти живот, много пиене, прекалено често взимане на наркотици и драстични промени в теглото. Започва залеза на една звезда, която ще има трагичен край.

 

Формула 1, Гран при на Бахрейн

 

Диема спорт, 19 април, 18:00 часа 

Летящи чудовища 

Viasat Nature, 19 април, 22:50 часа

По времето, когато динозаврите са ходили по земята – те са властвали и на небето. Този удостоен с наградата на БАФТА документален филм, представен от Дейвид Атънбъро, има за цел да разкрие истината за митичните "летящи чудовища" – иначе известни като загадъчните птерозаври. Тези прекрасни животни имат размах на крилете до 40 фута (12,19 метра) – който е равен на размера на крилете на съвременния реактивен самолет. Основният въпрос и една от най-големите загадки в палеонтологията е как и защо птерозаврите летят? Как гущери с размера на жирафи са преодолявали земното притегляне и са успявали да се извисят в нашето предисторическо небе? Атънбъро се опитва да разгадае една от най-устойчивите мистерии в науката като открива, че чудото на полета на птерозаврите има еволюционни отзвуци, които резонират дори днес.

Смъртоносен боец 

Viasat Explore, 20 април, 23:50 часа

Кой е най-смъртоносният боец на всички времена? В един исторически и наситен с действие разказ, настоящата поредица разглежда две групи от най-смъртоносните мъже в света. Ще отправим един по-задълбочен поглед към най-страшните мъже на планетата – от техните оръжия до бронята им, а дори и това, с което те са разполагали, за да се хранят по онова време. Кулминацията на всеки епизод е реалното противопоставяне на бойците един срещу друг в компютърна битка, в която с помощта на най-новите CGI технологии ще бъде определен победител.



Наполеон - военната кампания в Русия

Viasat History, 21 април, 13:30 часа

През 1812 г. Наполеон събира армия от 600 000 души от 24 различни нации – най-голямата армия, създавана някога. Въпреки съветите на най-близките си съветници, той повежда войските си към Москва с твърдото намерение да завладее Русия. 172 дни по-късно Наполеон отстъпва назад, като оставя след себе си 400 000 души от своите войници – мъртви или лишени от свобода. Настоящата документална драма пресъздава тази най-паметна и най-митична военна кампания. Тя също така се опитва да отговори на различни въпроси като например – защо Наполеон решава да завладее Русия? Как може най-великият лидер на своето време да направи толкова много стратегически грешки? И как този човек е бил възприеман от собствените си войски, от руснаците и от другите управници в Европа?

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?