Следва

Фешън хората искат Хилъри за президент

Григор Димитров, Димитър Бербатов и Кубрат Пулев оживяват в картините на Искра Георгиева

За първи път „Iskra Art Gallery” гостува на хотела и представя своята специална изложба посветена на...

Други преди 9 години

Стефка Костадинова, Ивет Лалова, Григор Димитров, Димитър Бербатов и Кубрат Пулев оживяват по-неповторим начин в картините на художника Искра Георгиева. Платната с размери 100X150 см може да видите от днес до средата на месец май в петзвездия „Кемпенски хотел Маринела”.

За първи път „Iskra Art Gallery” гостува на хотела и представя своята специална изложба посветена на едни от най-добрите български спортисти, които са прославили България в новата и спортна история. „За нас е гордост да сме първите домакини на тази изложба до която ще се докоснат, както много българи така и нашите чужди гости”, коментираха от мениджмънта на хотела в София и уточниха, че картините ще бъдат изложени в централно фоайе на „Кемпински хотел Маринела” и достъпни за всички почитатели на изкуството и спорта.

В картините на великите български спортисти има запечатани моменти от професионалния им живот. Когато сте на няколко метра от картината може да видите целия образ, а отблизо буквално може да прочетете за най-големите им постижения и да видите незбравимите им победи.


Димитър Бербатов

„В стремежа да изпълня идеята си, заложих на смесена техника: съчетаването на рисуване с маслени бои и колаж. За мен не е важен материалът, техниката и начинът, по който е нарисувана картината, а идеята, която носи в себе си...”,споделя художникът Искра Георгиева и допълва: „Любовта към спорта, чувството на гордост, възхищение и благодарност е достатъчно вдъхновение не само за мен, но и за всички българи. Тези картини са моят начин да покажа всичко това”.


Григор Димитров

Картините ще бъдат подарък от самата художничка Искра Георгиева към самите спортисти, като някои от тях са изявили желание да ги използват за подпомагане дейността на своите или други благотворителни фондации. Как изглеждат картините може да видите и в сайта на галерията.


Ивет Лалова


Кубрат Пулев


Стефка Костадинова

More Други