Следва

„Мисис България 2013 в битка със селото в „Мис Пепеляшка”

Фешън хората искат Хилъри за президент

Само преди няколко дни Хилъри Клинтън официално обяви, че се впуска в президентската гонка. И макар...

Други преди 9 години

Само преди няколко дни Хилъри Клинтън официално обяви, че се впуска в президентската гонка. И макар че основната битка се очаква да е през следващата година, в Мрежата вече започна кампанията в подкрепа на първата потенциална жена-президент на Америка — одобрението си за кандидата от демократическата партия веднага изразиха и модните хора.

Изборите в Америка са вечно интересни, нещо като як сериал. Даже и напълно аполитични хора, от момента на старт на всяка нова президентска кампания, се превръщат в политически опоненти, поддръжници, симпатизанти. По никакъв начин настрани на остават и хората от модната индустрия. Голяма част от тях традиционно поддържат кандидатите на демократическата партия. На последните избори, на които за втори мандат се бореше Барак Обама, Анна Уинтур, например, не просто го подкрепяше, но и стана един от най-щедрите спонсори на предизборната кампания. Така че, че модната индустрия ще реагира с ентусиазъм на издигането на Хилъри Клинтън, беше повече от очаквано. Още повече че с евентуалната си победа, тя ще стане първата жена-президент на САЩ, което няма как да не вдъхновява всички power women в модния свят.



Решението си Клинтън обяви в неделя, като публикува силно предизборно видео. В кадрите видяхме най-различни хора - обикновени американци — разказващи за плановете си за 2016 година. В самия края намеренията си споделя и Хилъри Клинтън. Видеото вече събра маса репостове, а кампанията на новия кандидат се обзаведе със собствен хаштаг #Hillary2016. Клинтън вече получи подкрепата на Прабал Гурунг, Даян фон Фюрстенберг, генералния директор на CFDA Стивън Колб, редакциите на LOVE Magazine и Vanity Fair, Александър Фюри от The Independent и Лена Дънам.

Силна подкрепа се очаква да даде и Анна Уинтур, с втора корица на Vogue US за бившата първа дама, за което отдавна се говори. Остава само да се уговори Клинтън.


 

More Други