Следва

Захари Бахаров разказва за снимките на „Игра на тронове”

Евроденс легендата Хадауей ексклузивно за ViewSofia

Хадауей е популярен евроденс изпълнител от 90те години. Хитовете му "What is Love", "Life" и...

People of art преди 9 години

Едва ли има човек, който съзнателно е живял през 90-те и не е чувал някоя от песните на Хадауей. Той е популярен евроденс изпълнител, чиито хитове "What is Love", "Life"и "Fly Away" са част от спомените на голяма част от българите в активна възраст за техните млади времена.

И, за тяхно щастие, той пристига в България по повод петото издание на "Обичам 90те" на 9 май в Зимен дворец в София. Малко от родните му фенове знаят, че музикантът се е занимавал с мода, преди да навлезе в музикалния бизнес, но това, както и някои други интересни подробности за живота му, в интервюто надолу. Ето какво сподели специално за Viewsofia певецът месец преди гостуването си в София.

V.S. В ранните си години сте живели в САЩ и сте имали възможност да останете в страната на свободния избор. Защо избрахте Европа за свой дом?

Х: Имах хубав живот в САЩ, но имах други цели. Семейството на баща ми е от Холандия, това беше една от първопричините да дойда в Европа. Но като цяло харесвам много повече Монако и Кицбуел, Австрия. Опитах да живея и в Германия, 3 години бях в Кьолн, но не ми допадна.




V.S. Били сте няколко пъти в България. Как намирате родната публика?

Х: Българите са добра публика, много открита. Приятно е да се връщам при такова топло посрещане.

V.S. Как се чувствате в страната ни - доста е хаотична, сравнена с дома ви в Австрия?

Х: Обичам разнообразието в живота. Това важи и за страните, в които пребивавам. Хората са различни навсякъде, но това е напълно нормално и приемливо. Австрия е тихо и подредено място, но за мен е перфектния дом.

V.S. В началото на своята кариера сте се занимавали с мода. Имате ли все още интерес към нея? Как възприемате връщането на модата от 90те и 90те в днешни дни?

Х: Модата винаги е била важна за мен. Отново, времената се менят и копирането на тенденциите е нормална практика. За съжаление, не съм никак впечатлен от модата днес. Всичко изглежда еднакво, повтарящо се. Не харесвам еднообразието в днешната мода.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра