Следва

Еволюция на вечността - Бельото, от много отдавна до днес

Trend Report: Ресни

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно...

All fashion преди 9 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден шести: Ресни и пискюли

Ден първи: жълто!
Ден втори: В мрежа
Ден трети: Бяла рокля
Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Ден пети: Колаж

В есенно-зимните колекции на 2014, дизайнерите загатнаха ресните тук-там, като детайли в различни визии. В следващите, пролетно-летни колекции за 2015-а, нещата са на съвсем различно ниво – ресни се появяват отвсякъде. В различните им разновидности, те са начин за постигане както на бохемски стил, така и на неочаквано елегантни вечерни визии.

Познатите ни ресни, падащи от ръба на дрехите, най-често от велур и оформящи бохо осанка, видяхме при Maison Martin Margiela, Etro, Alberta Ferreti, Elie Tahari, Emilio Pucci, Sonya Rykiel.

Proenza Schouler, Fendi и Giambastita Vali пък ни показаха, че ресните са достатъчно плътни, тежки и красиво падащи, за да заместят полата или долната част на роклята, същевременно позволявайки показа на малко плът.

Видяхме ресните и в по-смелата им космата разновидност при Thakoon и Givenchy, както и ресни тип пискюл при Marco de Vincenzo, Paul Smith, Dolce & Gabbana.

Закачливо присъстващи в ежедневното облекло или нестандартен елемент на по-елегантните тоалети, ресните, пискюлите и всякаквите разновидности на падащи ленти ще бъдат топ тренд през идните месеци! Надяваме се следващите кадри да подействат вдъхновяващо!



Maison Martin Margiela



Etro



Alberta Ferretti


Elie Tahari



Emilio Pucci


Sonya Rykiel



Proenza Schouler



Fendi



Giambastita Vali



Thakoon


Givenchy



Marco de Vincenzo



Paul Smith



Dolce & Gabbana

More All fashion