Следва

Ева Лонгория не пазарува (облича се с дрехите на Виктория Бекъм!)

Захари Бахаров разказва за снимките на „Игра на тронове”

Захати Бахаров разказва за снимките на „Игра на тронове”

People of art преди 9 години

Един месец бой в кал, дъжд и при температури на ръба на нулата – така изглежда баталната сцена, която Захари Бахаров снима с Кит Харигтън за „Игра на тронове”.

Възпитаникът на Надежда Сейкова играе Лобода, лидер на племето Дан, което шокира с кръвожадност, бързина и канибалистични ритуали за саморазправа с противника.

Героят му влиза в пряк сблъсък с командира на Нощната стража Джон Сноу в осми епизод на пети сезон, който родното HBO ще излъчи в началото на юни.

Баталните сцени са направлявани от Раули Айрлам, носител на куп награди за каскадите в „Ултиматумът на Борн”, пишат от "Монитор". „Този човек след всеки дубъл крещеше по мегафона: “По-силно, Захари! Удари го по-силно! Взел съм ти българин каскадьор, да си го блъскаш, да си ти е твой човек.” А каскадьорът е Тео, мой приятел освен всичко друго. Направо се изкъртвахме от бой", споделя Бахаров пред interview.to.

Захари ставал всяка сутрин в 3, на терен бил в 5 и минавал през почти тричасов грим. След 12-часов маратон звездата Кит Харингтън (Джон Сноу) водел всички млади актьори да хапнат. „Кит знае най-добрите ресторанти в Белфаст, той, завалията, от години снима там - или на Вала, или на баща си в замъка. А и двете локации са в Белфаст. Разбира се, не му трябва и резервация”, обяснява Бахаров.


 

По време на снимките той се впечатлил от свежестта и любопитството на 50-годишните си колеги, и от факта, че на сета нямало нито един стол: „В българското кино най-важното нещо е всеки да има стол. Трябва да седиш във всеки момент, трябва да си луд да нямаш. А там имаше 300 души и нито един стол. По едно време направо се потресох и ги питах: “Няма ли тука някой да седне?”. То просто няма момент, в който да нямат работа, затова са непрекъснато прави”.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра