Следва

Петте любими парчета на Hayes & Y

Сподели промяната с Форум КЛЮЧ

Форум КЛЮЧ – среща на хора с идеи и хора, които вече са постигнали...

Events преди 9 години

Форум КЛЮЧ – среща на хора с идеи и хора, които вече са постигнали видими резултати.

На 18 април в залата на Модерен театър в София от 13.30 часа ще се проведе деветото поредно издание на Форум КЛЮЧ – Сподели промяната! Това е събитие, което събира на едно място млади хора с желание да споделят промяната, но и да научат различни начини за нейното случване от изявени и мотивиращи примери в България.

Началото на Форум КЛЮЧ е в 13:30 часа, а залата ще бъде отворена за регистрация още в 12:45.

Това ще е единственото издание на Форум КЛЮЧ за 2015 година в София и организаторите са поканили забележителни лектори. Събитието ще открие актьорът Станимир Гъмов, а вдъхновението ще разпръснат с личен пример Люба Христова – основател на SoHo, Ашод Дерандонян – създател и лице на кампанията в подкрепа на хора с увреден слух „Заслушай се!“, Волен Аркумарев от Българското дружество за защита на птиците, Калина Иванова – създател на социална пералня „Зелена“, която дава работа на хора с психически разстройства, Павел Кунчев от платформата TimeHeroes, проф. Снежина Танковска от НАТФИЗ, която ще говори за това как изкуството променя младите хора и Хари Ешкенази от Фортисимо клас, който по уникален начин приковава вниманието на учениците с класическа музика.

В третата част на Форум КЛЮЧ вниманието ще е насочено към платформата Гласът ни!, където по интерактивен начин партньорите от Български център за нестопанско право ще дадат възможност на всеки участник да изкаже своето мнение и да даде предложения по различни обществено значими въпроси, които ще бъдат представени на властимащите.

За първи път предстоящото девето издание на Форум КЛЮЧ на 18 април в Модерен театър ще бъде адаптирано и за хората с увреден слух. По време на целия Форум ще има жестов превод, а всички промоционални клипове и клипове с представяния на лекторите ще бъдат със субтитри. Това ще даде възможност на участниците с увреден слух в залата да се чувстват комфортно и да участват също толкова активно, колкото чуващите посетители.

Форумът ще може да се проследи и онлайн в реално време на www.forum-klyuch.info.

Форум КЛЮЧ очаква всеки, който иска да сподели промяната и да бъде част от нея, на 18 април в 13:30 часа в Модерен театър!
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?