Следва

Диляна Попова: С Асен имаме прекрасни отношения!

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 20 - 26 април

THAW e полска black/experimental metal група създадена през 2010 от членове на Sun For Miles, Searching For Calm, Furia...

Events преди 8 години

Behemoth

Кога: 20 април, 19:00 часа 
Къде: Club MIXTAPE 5

THAW се присъединяват към BEHEMOTH и BOLZER!

THAW e полска black/experimental metal група създадена през 2010 от членове на Sun For Miles, Searching For Calm, Furia. След като записаха дебютния си албум „Decay” през 2010 година последва договор с бележитите Avantgarde Music label (Katatonia, Ulver, Behemoth, Mayhem) за издаването на едноименното второ LP през 2013. Thaw са високо ценени за гръмките енергични концерти. Споделяли са една сцена с групи като Jarboe, Jucifer, Altar Of Plagues, Corrections House, гостували са на фестивали(Assymetry Festival, Metalfest) и бяха съпорт банда на Behemoth през миналогодишното турне. Музиката на Thaw е оригинална смес от black metal, sludge/doom и sonic experiments с noise, електронно звучене и импровизации. Тази година излезе новият им албум Earth Ground.

Пътуващо автокино в София

Кога: 20 април
Къде: Център София 

Пътуващото автокино ще посети 24 обласни града на България в периода 6 - 30 април. Всеки месец ще се излъчват по 3 прожекции от 20:00, 21:30 и 23:00 часа, посветени на актуални Български, Евопейски и Американски филми.

Автокино е тип кино, състоящо се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и голям паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство, клиентите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.

Информация за предстоящите дати и градове на фейсбук страницата на автокино.

Карикалтура! - изложба на карикатури

Кога: 22 - 29 април, 19:30 часа 
Къде: Ink. BAR

На 22-и април общата изложба на Стефан Стефанов и Давид Вълков не просто ще представи визуалните интерпретации на реалността от страна на двамата автори, но има и дори по-амбициозна задача.

Една от основните задачи на събитието „Карикалтура“ в Ink. BAR ще е да заяви съществуването на самобитно българско карикатурно/шарж изкуство, богато захранвано от случващата се действителност по света и у нас. Корените на българската шарж/карикатурна култура могат да бъдат открити още в зората на медиите след Освобождението , но карикатурата в 21 век е по-всеобхватна, остра и непримирима от когато и да било.

Като изненада за аудиторията, организаторите от ПРОЖЕКТОР са подготвили четене на откъс от дебютната книга на Стефан Стефанов „Горе&Долу“ с участието на Вилма Карталска, Еди Шварц, Йонко Димитров, Валентин Гиясбейли и Пламен Стойков.

Изложба "Universe“ на Цвета Убчева

Кога: 22 април, 19:00 часа 
Къде: Photoconcept Gallery - галерия за съвременна фотография

В творческо изследване "Universe“, Цвета Убчева работи с природни обекти, подчинени на числовия ред на Фибоначи и принципа на „Златната спирала“. Използва техните цветове, форми, положение в пространството, числена и геометрична пропорционалност. За авторката е от значение тяхната символика и хармонично въздействие.

Куратор: Ивайло Стоянов

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени"

Кога: 24 - 26 април
Къде: Дом На Култура Средец

Представлението по пиесата на американския писател Пол Зиндел е естествено продължение на опитите на екипа ни да създава театър в “реална среда”. Това понятие се заиграва с възможността да се откриват пространства, които да покриват основните изисквания на драматурга за място на действието.

Влиянието на гама лъчите върху лунните невени е история за една майка, двете й дъщери, една умираща жена и един заек. Всички те обитават една бивша зарзаватчийница, а това, което ги отделя от света, който ние обитаваме, е само една витрина облепена с вестници. Толкова лесна за разкъсване…

SoBAZAAR Green Edition #2

Кога: 25 - 26 април
Къде: Soho

Истински добрият базар е направен от някой, който го е грижа за това как би се чувствал на него и за това какво би отнесъл у дома си. И би го създал така, сякаш го прави лично за себе си. С миризма на пролетно слънце, поднесен с усмивка, любов и споделеност, уютен, изпълнен с хиляди красиви, уникални, полезни и вкусни неща.

Точно такъв ще бъде и тазгодишният пролетен базар в SOHO. Целта е да се съберат под един покрив привърженици на зеления начин на живот, които от една страна правят продукти с тази философия, а от друга ги консумират.

Селекцията ни е подбирана с много внимание и желание. От вкусни домашно отгледани зеленчуци, през домашно мляко, сирене и наденички, красиви играчки, ръчно изработени дизайнерски дрехи и аксесоари - шалове, бижута, чанти и други детайли, дизайнерски предмети за бита - лампи, чаши и керамика, домашен мед и насипен ароматен чай, мармалад и сироп от роза, до магично малиново вино.



Rock'N'Roll Live Night - JEREMY? / ACANTHA LANG (UK) / BEARS AND HUNTERS

Кога: 25 април, 21:00 часа
Къде: Терминал 1

Трите групи ще изпълнят общо четири концертни сета по между 40-60 минути всеки от тях. Преди, в паузите, както и след живите изпълнения музиката ще бъде селектирана от екип на Терминал 1 и DoLittle.

Освен авторски песни, трите групи ще изпълнят и такива на Arctic Monkeys, Kings Of Leon, The Black Keys, Oasis, Amy Winehouse, Radiohead, Kasabian и др.

Вход: 5 лева. 

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Изложби:

Макрокосмос - изложба на София Зашева

Музика:

Sentimental Swingers представят своя първи албум - Cradle Of Love

Театър:

Дакота - театрална постановка

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.