Следва

Стил урок на седмицата: Деликатно, с бельото напред!

Trend Report: Волани

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно...

All fashion преди 8 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден седми: Волани

Ден първи: жълто!
Ден втори: В мрежа
Ден трети: Бяла рокля
Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Ден пети: Колаж
Ден шести: Ресни и пискюли

Две години след бума на воланите през пролет 2013-а, те се завръщат, макар и в по-умерен вариант. Тогава по-често масивни и скулптурирани, тази година ги виждаме по-романтични, най-често като елемент на леки, дори прозрачни материи.

Все пак отново имаше волани в по-структурираната им форма – видяхме ги стъпаловидно напластени под талията в много от моделите на Heider Ackermann, както и в дефилетата на Vera Wang, Isabel Marant, Giambattista Valli. В тези модели, чрез обем отдолу, линията на талията е силно подчертана.

При Miu Miu и Rodarte диплите са елемент на топа, придавайки обем на бюста. Воланите присъстваха в асиметричния елемент, който оголва рамото в моделите на Saint Laurent и Antonio Marras.

Потапяме се в света на романтичните, веещи се, свободно падащи волани. Нямаше как да не видим този елемент в бохо колекцията на Chloé, където комбинацията от блуза с волани със също обемна пола ни доближава до джипси стила по изключително елегантен начин. Този стил е доста по-крещящ при роклите на Valentino, където воланите са в комбинация с различни флорални принтове.

Още дълги рокли със стъпаловидни волани видяхме във всякакви стилове и степени на елегантност при Dries Van Noten, Badgley Mischka, Michael Van der Ham, Burberry.

По кукленски надиплени пък видяха воланите в макси роклите си Alexander McQueen и, разбира се, в буквално кукленската колекция на Moschino.

Valentino ни показа и по-нежна, женствено романтична интерпретация на воланите в полупрозрачни, копринени рокли с набори в пастелни тонове. Отново женствен и пастелен беше прочита на BCBG Max Azria. А Stella McCartney ни показва как да напластяваме дрехи с дипли по очарователен начин.

Воланите, наборите и диплите отново са тук и със своя обем безспорно привличат вниманието към нас и подчертават, която част на тялото си изберем. Готови сме да бъдем женствени и романтични с волани тази пролет!



Heider Ackermann



Vera Wang



Isabel Marant



Giambatista Vali



Miu Miu



Rodarte



Saint Laurent



Antonio Marras



Chloé



Valentino



Dries Van Noten



Badgley Mischka



Michael van der Ham



Burberry



Alexander McQueen



Moschino



Valentno



BCBG Max Azriа



Stella McCartney

More All fashion