Следва

Preen

God Save the Queen

Модата е алегорично изкуство, а дизайнерите се вдъхновяват от различни епохи, стилове и течения в изкуството. Световните модни дизайнери...

Fashion преди 15 години

Модата е алегорично изкуство, а дизайнерите се вдъхновяват от различни епохи, стилове и течения в изкуството. Световните модни дизайнери се вдъхновяват от всичко, което може да окаже влияние на техните модели.

Тази зима далечната Викторианска епоха е големият извор, от който черпят идеите си висшите лейбъли. Вдъхновени от пищността на Барока и кралица Виктория, в колекциите на Valentino, Alexander McQueen и Anna Sui ясно личи английското кралско влияние.

Облеклата се отличават с детайл, а не с форма и силует. Малки пришити дантели, плисета, къдрички, копчета, кристали, перли, брошки и ширити са основни елементи в колекциите на дизайнерите. Просто защото в XXI век не е практично да носиш кринолин, турнюр (вид малък кринолин, който повдига роклята само отзад), корсет с много сложно преплетени връзки, ръкави тип „пагода”… и всякакви богати елементи.



И все пак в ежедневието си можеш да избереш дълга пола и широк панталон като добавиш фрак и блуза обшита с перли. Можеш да сложиш кадифено сако и риза с дантелено жабо. Или да носиш обувки на висок ток с много връзки. Една шапка с пера или брошка също вършат работа.

За по специална вечер можеш да сложиш рокля обшита с мъниста. Ако пък това ти идва в повече винаги можеш да добавиш царствен елемент като акцентираш с брошка, ръкавици или шапка.

More Fashion