Следва

Ева Мендес е новият посланик на Estee Lauder

Трета от осем! Пролетните прически от подиума - стъпка по стъпка

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви...

Hair преди 9 години

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви.

Искаме я при това лесна, с 5 движения, и с гарантирано добър изход от опита. И модерна, много модерна.
Заданието звучи комплицирано, обаче не е. Особено ако имаш добър пътеводител под мишница. В случая за такъв ни служат дефилетата и най-модерните прически на Пролет 2015, от една страна, и топ-фризьорите на София, от друга, до които се допитахме как точно да направим косите, които ни харесват, лесно, сръчно, бодро и добре. При това - дословно!

Ще ви представим 8 емблематични пролетни фризури, в които трудно устояваш да не се влюбиш. Всичките - от ревютата на най-добрите. И всичките - готови да се борят за титлата най-добра. Разбира се, това ще го определите самите вие, чрез гласуване, съвсем в края на май, когато ще изявите вашия единствен победител, пръв сред равни, сред всичките показани прически. Ще има и прекрасна награда за един от гласувалите, но за това по-нататък.

Вече показахме две: пролетно украсена с диадема и модерен прочит на плитката. Днес ще покажем как се прави така актуалната тази година визия с път и спусната права коса. Видяхме я в дефилетата на Acne, Tory Burch, Rag and Bone, Balenciaga и много други. При някои пътят беше в страни, а при други в средата.

Оставяме топ-коафьора Григор Кюлев – Гого да ни препоръча един от двата варианта, а той избира пътя в средата, обяснявайки, че точно този тип прическа е актуална отскоро, за разлика от пътя в страни, който се върти по дефилетата от много време.


Balenciaga

Вдъхновени от визия, точно като на Balenciaga, се допитваме до Гого как да я постигнем. На пръв поглед прическата е семпла, но за постигането на точно този ретро вид – със завиден обем в средната част на дължината, изисква специални стъпки. Ето ги и тях:

1.Изправяте косата със сешоар, като целта не е да бъде напълно права, а пригладена.

2. Разделяте косата на среден път, който отива назад до края на темето.

3. Напръсквате с втвърдител и отново изсушавате, като издърпвате косата настрани.

4. Отделяте най-горния пласт на косата и го хващате с щипка нагоре, защото той няма да се топира. Започвате да топирате долните пластове предимно в корените и до средата.

5. Продължавате топирането, пласт по пласт, първо от едната страна на главата, след това от другата. След топирането на всеки кичур напръсквате с лак.

6. Пускате най-горния пласт, като по този начин скривате топираните отдолу.

7. Приглаждате цялата коса зад раменете и фиксирате с лак, най-вече горе при пътя.


Всички читатели ще имат възможността да гласуват за най-впечатляващата и любима прическа от осемте, които ще представим. Един от гласувалите ще бъде изтеглен от щастливата редакторска ръка и съвсем честно ще се сдобие с ваучер на стойност 100 лв. за салона, чиято прическа спечели пролетната ни тенденциозна надпревара! Следете седмичните ни предложения! 

Фотография:
Марияна Петрова за ViewSofia
Модел: 
Антоанета @
Ivet Fashion

Благодарим за любезното съдействие и чудесен нагледен урок на Григор Кюлев – Гого!
Фризьорски салони Арлет
бул. Арсеналски №5, ет. 3; +359 879 886 260;

More Hair