Следва

Trend Report: Панделки

Всички носят… “сандалите на татко”

Тенденциите на “грозни” обувки не са нищо ново, например виждали сме как гумени чехли или...

All fashion преди 8 години

Тенденциите на “грозни” обувки не са нищо ново, например виждали сме как гумени чехли или ортопедични сандали се появяват по модните подиуми и по улиците на модните столици. Напоследък свикваме с комфорта и функционалността, дори и с цената на стила, когато става въпрос за краката ни. За доказателство само поглеждаме Adidas Stan Smith или класическите кецове за скейт на Vans, които явно са любими на все повече хора.



Докато чехлите в стил Birkenstock владееха летния стил през 2014 година, това лято изглежда, че “сандалите на татко” ще са задължителните модни атрибути. Да, говорим за тези с лепенки от велкро, предназначени за спортен туризъм, които често се носят с чорапи.

Точно тези сандали се появиха на няколко модни подиума за сезон Пролет/Лято 2015 година. Британският дизайнер Christopher Raeburn си партнира със спортна марка Gola, за да създаде свой модел в сиво и светлосиньо (могат да бъдат наши за 25 паунда), докато Antipodium направиха своите в черно.

В същото време Burberry пуснаха удобни сандали в основните цветове, а италианският еквивалент на cool стила Marni също заложи на спортната и удобна визия. Друго голямо доказателство, че тази тенденция наистина се налага, са множеството снимки в Instagram на различни модни блогърки и street style звезди.

Най-добрите такива сандали, с които можете да се сдобиете са на Teva, американска марка, създадена от геофизика и инструктура по рафтинг Марк Тачър през 1984 година. Сега класическите сандали на Teva се преоткриват за модния свят и вече можем да ги видим освен по модните подиуми и по улиците по цял свят, и наистина започваме да се убеждаваме, че са задължителни за лято 2015.
































 

Анкета

А ти би ли си купил чифт от тези?

More All fashion