Следва

Icehotel

Мерт и Маркус

Въпреки че напомнят на фотографиите на Guy Bourdin, жените, които ви гледат от портретите на Мерт и Маркус са някак силни. Успели...

All About Life преди 15 години

Въпреки че напомнят на фотографиите на Guy Bourdin, жените, които ви гледат от портретите на Мерт и Маркус са някак силни. Успели са да превърнат своята невинност и простота в една култивирана изтънченост без да пропускат през себе си насладата от своята откровеност по детски.



Концентрирайки се повече върху вида и образа, в който превъплъщават своите модели, те отдават по-малко значение на техническите аспекти, без да ги пренебрегват, и това ясно проличава от високото качество на работата им.



Свидетелство за това са десетките, дори стотиците издания, с които са колаборирали - такива като Vogue USA, Vogue Italia, W Magazine, Pop Magazine, Numero and Arena Homme Plus. А някои от техните главни клиенти са величествени модни лейбъли и топ марки от рода на Louis Vuitton, Missoni, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Kenzo и Miu Miu.



Започнали своето партньорство към края на 90-те в Лондон и Ибиза, Мерт Алас и Маркус Пиго, по-добре познати като Мерт и Алас, са родом от Турция и Англия. Срещайки се за първи път в столицата на обединеното кралство, след професионални ангажименти, един от които в сферата на музиката, а другият в графичния дизайн, двамата решават да обединят сили, за да се превърнат понастоящем в звезди на модната фотография. Харесвани и уважавани заради изключителния си талант да комбинират холивудския блясък на 30-те с по-футуристични, по-синтетични образи и способността им да създават донякъде декадентски кадри, от които прозира лустрото на този свят на лукс, който често се оказва измамен, e предпоставка за работата им със звезди, както от модния, така и от музикалния бизнес.



Те разчупват стереотипите, без поместената ретроградност да е твърде директна. Фотографиите им не са лишени от дълбок смисъл и послание, които въпреки че не са буквални, са скрити под един тънък слой артистичност и фантазия.



Използвайки светлината като главен метод за постигане на желаните визии, отделени от реалността образите са проникновени и проницателни, красиви и на места гротескни, родени като отговор на моментната суета и като бунт към по-натрапчиваta естетика. Запознайте себе си с тези необикновени фотографи, които идентифицират истинската женственост и нейната визуална революция.

More from View Sofia

More All About Life