Следва

Men's Еxhibit: Априлско слънцестоене за Another Man

"The Artist Is Absent", новият късометражен филм посветен на Мартен Маржела

Възможно ли е да разобличиш неуловимия? Такъв е въпросът, зададен от...

All fashion преди 8 години

Възможно ли е да разобличиш неуловимия? Такъв е въпросът, зададен от документалистът Алисън Черник в The Artist Is Absent, късометражен филм, съсредоточен върху потайния, но брилянтен белгийски дизайнер Мартен Маржела.

Черник се фокусира не само върху влиянието, което дизайнера оставя и желанието му за анонимност, но също така изброява някои от най-уважаваните личности в модната индустрия, които са й помогнали да осъществи идеята си. Модният критик Сюзи Менкес и дизайнерите Жан Пол Готие и Раф Саймънс са само част от интервюираните имена.

Познат на всички с отказите си да дава интервюта и снимки, документалният филм обещава да задълбае по-дълбоко в характера и тайните на креативния гений. "Той всъщност ми даде списък с хора, които да интервюирам, които, според него, биха били подходящи,", споделя Черик пред медиите. "Разговарях с част от тях, но не успях да се свържа с всички."

Продуциран от YOOX , късометражният филм ще бъде излъчен по време на тазгодишния филмов фестивал Tribeca, а официалната дата на излъчване е 27 април.
 

More All fashion