Следва

Необикновена женственост

Trend Report: Пролетен велур

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно...

All fashion преди 8 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден девети: Велур

Ден първи: жълто!

Ден втори: В мрежа
Ден трети: Бяла рокля
Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Ден пети: Колаж
Ден шести: Ресни и пискюли
Ден седми: Волани
Ден осми: Панделки

Едва ли някой не е разбрал, че велурът е хит тази пролет! Това не е чудно - 70-те в пълния им облик, от широките панталони до хипи вдъхновението, са на абсолютна почит по дефилетата. Така е и с добрия стар велур, като основополагащ техен елемент.

Но не си представяйте велура тежък и неприложим в топлите месеци. Дизайнерите ни изненадаха приятно с леки, нежни, пролетни интерпретации на вечната материя. Харесва ни, защото е елегантен и свеж и същевременно богат и универсален в по-обраните цветове, в които го видяхме.

Велурът присъства в класическата си разцветка под всякакви форми – обилни разновидности на поли, панталони, топове, ризи, тренчове и практически всички пролетни дрехи, които ни идват на ум в цвят охра при Altuzarra, Gucci, Chloé. Клони към жълтеникаво при Lowe. Като детайл присъства в поли и тренчове на Miu Miu или перфорации в рокли на Valentino. Все в познатите, топли, жълто-кафеникави нюанси.

Много от вече посочените имена, а и други, заложиха на велура и в по-свежи разцветки. Оттук нататък се потапяме в пролетните, нестандартни цветови интерпретации и комбинации на добрия стар велур!

Chanel ни представиха сетове от поли и ризи в зелени и розови тонове, цветове, които вдъхновиха велурени визии и при Chloé. При Trussardi силно застъпен беше велур в актуалното за сезона бордо. Друг актуален цвят – синьото, видяхме в различни, топли и студени, велурени интерпретации при връхните дрехи, отново на Trussard,i и Burberry Prorsum. Младият Jason Wu пък интерпретира велура в по-зелени гами, каквито предпочитат и Tibi и Derek Lam. Последният, както и Emilio Pucci, правят успешни пролетни комбинации от класическия велур с виолетово.

Очевидно е – велурът е задължителен елемент в гардероба ни тази пролет, остава само да изберем в каква форма и цвят. Следват идеи и вдъхновение от големите имена в модата:



Altuzarra



Gucci



Chloé



Loewe



Miu Miu



Valentino



Chanel



Trussardi



Trussardi



Burberry Prorsum



Jason Wu



Tibi



Derek Lam



Derek Lam



Emilio Pucci

More All fashion