Следва

"Петдесет нюанса по-тъмно" излиза през февруари

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 27 април - 3 май

Тази пиеса е комедия. Тя фино пародира клишетата и предразсъдъците, в които сме се оплели – какво е приятелството и забавлението...

Events преди 8 години

SoExhibition: IMMERSION

Кога: 27 април - 26 април, 19 часа
Къде: Soho

Време е да се запознаеш с Евгени Вацов, защото ще е хубаво да знаеш какво прави, ако случайно попаднеш в някой културен разговор за младите софийски артисти, които работят със завиден размах и ентусиазъм.

Работите му ще бъдат изложени на 27 април в SOHO oт 19 часа, като изложбата ще включва непоказваните картини и новата му лятна колекция тениски FINGAH.

Отави в къщи чувството за благоприличие и свенливостта, защото ще видиш някои доста провокативни неща.

Литературно четене със Стефан Икога

Кога: 27 април, 19.30 часа
Къде: BAR Dak



Стефан Икога обича да се представя като „сто кила чиста поезия”, публикува поезия и проза в блога си www.stefanikoga.blogspot.com и в профила си във фейсбук. Любимата му комбинация е от чувствителност, саморефлексия и сарказъм. Обича да разсмива публиката с хапливото си чувство за хумор.

Животът се получи - Театър Реплика

Кога: 29 април, 20.00 часа
Къде: I AM STUDIO, ул. Раковска 149



От Павел Пряжко
Режисьор: Алексей Ершов
Асистент: Доротея Белчева
Худ. ръководител: Георг Жено
Художник: Лили Джагарова
Участват: Ованес Торосян, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Благой Бойчев, Боряна Пенева и Ирина Андреева

„Заглавието на пиесата не предполага нито ирония, нито сатира, аз съм пределно честен в утвърждаването на това, че животът на моите герои се е получил.”
(Павел Пряжко)

Тази пиеса е комедия. Тя фино пародира клишетата и предразсъдъците, в които сме се оплели – какво е приятелството и забавлението, какво е бракът и верността и изобщо – какво е животът. И докато наблюдаваме смехотворните, понякога дори жалки лични взаимоотношения между героите, разбираме едно – че най-глупавото, което правим е да очакваме рецепта за щастие. Така, след много смях от сцената, и актьорите, и зрителите стигат до един извод: точно, когато най-малко очакваме, животът наистина може да се получи.

Вход свободен!

METROPOLIS pres. CARL COX

Кога: 30 април
Къде: Зимен Дворец На Спорта, София


DJ LINE-UP:

21.00 - 22.00 - CD
22.00 - 00.30 - Jassen Petrov
00.30 - 02.30 - JON RUNDELL
02.30 - 06.00? - CARL COX (option to play longer:)
06.00? - 07.00 - DJ Steven 

РЕЗЕРВНИ КОСМОНАВТИ Vol.3

Кога: 30 април, 21 часа
Къде: Club Terminal 1



Live:

DESY | HIGH TIME & TROMBOBBY
BORA DOKLE PROJECT
ALED ORDU

===
Terminal 1 DJ Set

Трите групи ще изпълнят отделни концертни сетове по 40 минути. Преди, в паузите, както и след живите изпълнения музиката ще бъде селектирана от екип на Терминал 1.

===
Билети: Eventim.bg - 5 лв.

Musical Metaphors

Кога: 30 април, 21 часа
Къде: Sofia Live Club



Мария Силвестър среща Мaрия Каракушева в един проект, базиран на филмовата музика.

Една вечер с 10 филма, 10 истории и 10 трансформации от две жени на ръба на рояла. Един общ филм.... С красив саундтрак и отворен финал за размисъл, призоваващ към красивата житейска форма.

Изключителната класическа пианистка Мария Каракушева, позната от проектите Classic In The House, Classic In The Jazz и Grace On Air ще съпроводи музикално изящната водеща Мария Силвестър, през нейните пълнометражни филми, в които всички ние имаме роля.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?