Следва

На лов! За СЕКСИ бельо!

Trend Report: Прорези на талията

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно...

All fashion преди 8 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден десети: Прорези на талията

Ден първи: жълто!
Ден втори: В мрежа
Ден трети: Бяла рокля
Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Ден пети: Колаж
Ден шести: Ресни и пискюли
Ден седми: Волани
Ден осми: Панделки
Ден девети: Пролетен велур

Този сезон талията ще се показва, така че е крайно време да я стягаме със спорт! Освен с къси топове, по пролетно-летните дефилета талиите на моделите бяха подчертавани и със секси прорези на топове, рокли и блейзери.

Balmain и Barbara Bui ни показаха супер секси интерпретации на блейзъра с нестандартни и смели отвори отстрани, създавайки илюзия за по-малка талия и силует тип „пясъчен часовник".

По оригинален и дискретен начин прорезите отстрани разкриваха доза плът в иначе свободни и покривни модели на Céline, Stella McCartney, Dion Lee.

Изглежда артистичните и асиметрични прорези са вдъхновили Давид Кома, тъй като силно присъстваха по всякакви начини, но най-вече на талията, както в колекцията му за Mugler, така и в собственaта му линия.

При Acne, Marc Jacobs , Lela Rose и Tanya Taylor тук-таме, като елемент, присъстваха прорезите отпред.

По-сериозно или съвсем дискретно, прорезите в талията бяха застъпени по някакъв начин в много от дефилетата. Вече е ясно, че този сезон ще бъдем актуални, ако решим да показваме именно тази част на тялото. А, както вече уточнихме в анализа на бума на късите топове, това никак не трябва да ни плаши, защото моделите, разкриващи талията, са изключително ласкави към красотата на женската фигура.





Balmain



Barbara Bui



Celine



Stella McCartney



Dion Lee





Mugler





David Koma





Acne



Marc Jacobs



Lela Rose



Tanya Taylor
 

More All fashion