Следва

Белградска трилогия

THE RASMUS в България след по-малко от месец

За радост на всички фенове на финландските рок идоли The Rasmus, те ще посетят България след по-малко от месец. Турнето...

Events преди 15 години

За радост на всички фенове на финландските рок идоли The Rasmus, те ще посетят България след по-малко от месец. Турнето на групата стартира на 21 януари от Стокхолм и се очаква да продължи до началото на месец април 2009г. В него са включени концерти в Германия, Дания, Швейцария, Италия, Турция, Румъния, Унгария, Словения, Хърватска и др.

Концертът на нашумелите финландци у нас ще се състои на 12 февруари в столичната зала Универсиада от 20 ч. Организатор на събитието е София Мюзик Ентърпрайсис.

Последната новина около групата е завършването на най-новия им клип. Видеото към песента "Justify", включена в най-новия албум на The Rasmus „Black Roses”, вече е заснето. Действието е фокусирано върху фронтмена на групата Лаури, който стои в празен басейн и по него бавно се стича вода. За да заснеме видеото на певеца се е наложило да стои почти три дни във водата. Интересният творчески подход в направата на видеото, както и оригиналната идея са дело на китариста на групата Паули Рантасалми. В момента клипът може да бъде видян ексклузивно на сайта на The Rasmus - a официалната му премиера е на 2 февруари 2009.

Друга интересна новина около групата е, че вокалът Лаури съвсем скоро сбъдна една от големите си мечти – да напише музиката към новия финландски филм „Blackout”. Това е психологически трилър за човек, който се събужда след дълга кома и страда от амнезия. Главната роля е поверена на популярния финлансдки актьор Петери Суманен. „Винаги съм искал да направя саундтрак за филм” – споделя Лаури – „Когато прочетох сценария, музиката сама нахлу в главата ми”. Саундтракът беше официално издаден на 17 декември 2008г.

Билети за концерта на 12 февруари могат да бъдат закупени на цена от 30 лева от билетен център НДК, всички каси на Тикетпро и неговите партньори в страната и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената на билетите в деня на концерта ще бъде 40 лева.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.