Следва

Цветни гофрети с горки плодове

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Днес обръщаме поглед към някои от най-добрите романи на всички времена, за да почерпим вдъхновение от думите на великите автори, чиито книги, неподвластни на времето, живеят вечно...

Celebrities преди 8 години

Днес обръщаме поглед към някои от най-добрите романи на всички времена, за да почерпим вдъхновение от думите на великите автори, чиито книги, неподвластни на времето, живеят вечно. За някои познати, за други не толкова, те са мощна сила, която ни кара да чувстваме и приемаме живота по един различен начин... а може би точно той е правилният.

Джейн Остин, "Разум и чувства"

"Познавайте собственото си щастие. Не искайте друго, освен търпение – или пък му дайте по-вълнуващо име: Наречете го надежда".

Рей Бредбъри, "451 по фаренхайт"

"Все още съм луда. Толкова е приятно под дъжда. Страшно обичам да се разхождам, когато вали. - Не мисля, че на мен би ми харесало - каза той. - Може да ти хареса ако опиташ. - Никога не съм опитвал. Тя облиза устните си. -Дъждът дори има приятен вкус. - Какво, искаш да опиташ всичко поне веднъж, така ли? - попита той - Понякога и два пъти."

Джордж Оруел , "1984"

"Обичаш ли някого, ти просто го обичаш и нямаш ли какво друго да му дадеш, пак му даваш обич".

 Хорхе Букай, "Писма до Клаудия"

"В края на краищата няма светлина без мрак, няма смелост без страх, няма близо без далече — нищо не може да съществува без своята противоположност".

Александър Дюма-баща, "Граф Монте Кристо"

"Моите мечти нямат граници – аз винаги искам невъзможното".

Елиф Шафак, „Любов”

"Всяка истинска любов и приятелство са разказ за неочаквано преобразяване. Ако преди да обикнем и след като сме обичали, сме същите, значи не сме обичали достатъчно".

Джон Стайнбег, "На изток от Рая"

"С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до смъртта, нищо, че е бил може би способен, с влияние, гениален, умира ли необичан, животът му положително изглежда провал, а самата смърт – смразяващ ужас. И ми се струва, че ако вие или аз трябва да избираме между два пътя на мисълта и действието, длъжни сме да помним, че ще умрем, следователно нека се опитаме да живеем така, че нашата смърт да не носи облекчение на света".

More Celebrities