Следва

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

No Movement No Sound

В пространство само с няколко електрически крушки, двама души са се концентрирали върху...

Events преди 8 години

Режисьор: Ида Даниел; съавтори и изпълнители: Мариета Петрова, Александър Митрев, Тодор Стоянов; kinekt програмиране и светлина: Тодор Стоянов.

В пространство само с няколко електрически крушки, двама души са се концентрирали върху тънката граница между движението и невъзможността да се движиш, дишането и недишането, тишината и звука, тъмнината и светлината. Присъствието и съществуването стават осезаеми и създават възможност за срещи по протежението на тази гранична линия.

"Нейно Величество Тенджерата под налягане", сдружение за съврeменно изкуство в условия на висoко напрежение, се занимава със срещите между физическото, емоционалното, интелектуалното и духовното нива у човека. И като създател, и като наблюдател. Екипът работи върху форма и съдържание, които да се превърнат в безопасна зона за осъществяване на тези срещи. "Нейно Величество Тенджерата под налягане" съществува от 2011 и активен член на независимата изпълнителска сцена в България.

На български език.
Времетраене: 50 мин.
Вход: 12/10 лв.

29. април (сряда) от 19:30 ч. в Червена зала.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.