Следва

Trend Report: Гингам каре

"The Artist Is Absent", целият филм за Мартен Маржела е вече онлайн (видео)

Наскоро ви разказахме, че YOOX и режисьорът Алисън Черник създават късометражен филм за Мартин Марджела...

All fashion преди 8 години

Наскоро ви разказахме, че YOOX и режисьорът Алисън Черник създават късометражен филм за Мартин Маржела, който проследява наследството на Марджела в модната индустрия, което продължава и до днес, въпреки че знаменитият дизайнер напуска едноименният лейбъл, който създава.

Технически, белгиецът не е част от прочутата група дизайнери, известни като "Антверпен 6” (Dries van Noten, Walter van Beirendonck, Ann Demeulemeeste,  Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs и Marina Yee), но е учил с тях и споделя подобна деконструктивистична гледна точка. И все пак, докато негови колеги  са на кориците на модни списания и живеят доста публичен живот, Мартен Маржела остава забулен в мистерия. 

Като дизайнер, той съзнателно отхвърля разкоша и упадъка на висшата мода и твърдо застава зад своето послание чрез концептуални колекции. Така например, за разлика от много от своите връстници, той често умишлено скрива лицата на моделите си, принуждавайки зрители и редактори наистина да обърнат внимание на дрехите, които представя. В епохата на лекомислена мода и пасивно консуматорството, Маржела по много начини възражда индивидуалното творчество и занаята, заедно с мощно послание, което носят неговите модели и над което всеки може да си даде пауза и да помисли. 

След като бяхме силно заинтригувани от трейлъра, сега имаме удоволствието да гледаме целия филм, включващ интервюта с Раф Симънс, Сузи Менкес, Жан-Пол Готие и други…

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.