Следва

Волен Сидеров и Деница Гаджева чакат бебе!

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Поредицата „Съсипани тела” запознава зрителите с някои от най-добрите британски пластични хирурзи, които отстраняват последиците на неуспешни козметични операции...

Events преди 8 години

Футбол: Арминия Билефелд - Волфсбург, полуфинален мач за Купата на Германия, директно

 Nova Sport, 29 април, 21:30 часа

Съсипани тела

TLC, 30 април, 22:00 часа

Поредицата „Съсипани тела” запознава зрителите с някои от най-добрите британски пластични хирурзи, които отстраняват последиците на неуспешни козметични операции.

Предаването влиза зад кулисите на известното отделение за пластична хирургия в болницата „Челси и Уестминстър” във Великобритания, където специалистите коригират катастрофалните резултати, а пациентите се радват на външния вид, за който винаги са мечтали.

Мафия: Да оцелееш през 70-те

National Geographic, 30 април, 13:00 часа

През 1970-а година, американската мафия вече е най-мощната криминална организация в Съединените щати, една нарастваща империя на престъпността, властта и насилието. Тя е толкова могъща и тайнствена, че силите на реда са силно затруднени да й противодействат, бизнесът й си тече необезпокоявано, а повечето босове на фамилии са свободни да действат безнаказано. Но през 1971-ва година, мафиотският бос Джо Коломбо проявява такава наглост, че се обръща срещу самото ФБР. Той протестира пред офисите на бюрото в Ню Йорк и създава Италиано-американска лига за граждански права, която се бори срещу тормоза на правителството върху неговите сънародници. Тази публичност не допада на останалите босове и Коломбо е прострелян и смъртносно ранен по време на един от своите протести, но не и преди да даде на ФБР шанса да идентифицира и заснеме членове на организацията. Това поставя началото на една нова епоха за мафията – ново поколение гангстери и служители на реда, които влизат в директен сблъсък по улиците на Ню Йорк.

"Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител", фентъзи - трилър, САЩ, 2014

HBO, 01 май, 15:05 часа

След катаклизмените събития в Ню Йорк в „Отмъстителите“, новият филм заварва Стив Роджърс или Капитан Америка да си живее кротко във Вашингтон и да се опитва да се приспособи към живота в модерния свят. Но когато колегите му от Щита са атакувани, Стив се оказа по средата на интрига, която заплашва да изложи света на риск. Капитан Америка отново обединява сили с Черната вдовица, за да разкрие все по-зловеща конспирация. В същото време по петите му са професионални убийци, които биха го ликвидирали на всяка цена. Когато целият заговор е разкрит, Капитан Америка и Черната вдовица търсят помощта на нов съюзник – Сокола. Защото скоро всички ще са изправени срещу неочакван и зловещ враг – Зимния войник.

"Бързи и шумни: Театър на разрушението"

Discovery Channel, 02 май, 22:00 часа

Поредицата „Бързи и шумни” отново ще нагорещи ефира на Discovery Channel със специален сезон, посветен на най-забавните и удивителни клипове от цял свят, избрани лично от водещите на поредицата, Ричард Роулинс и Аарън Кауфман. Те ще преустановят работата си, за да направят уникална селекция от видео клипове с участието на любители на високите скорости. Към тях в студиото ще се присъединят членове на екипа от „Gas Monkey“, както и необикновени гости - участници от самите видеа.

Запознайте се с орангутаните

Аnimal Planet, 02 май, 22:30 часа

Поредицата „Запознайте се с орангутаните” ни очакват много извънредни драматични моменти. Те са част от ежедневието на първото по рода си убежище за орангутани, където живеят над 30 сирачета. Ръководеният от Сю Шуърд специален екип от ветеринари, медицински сестри, рейнджъри и доброволци има една-едничка цел: да върне застрашените си млади питомци в дивата природа.

Но преди да го направят, орангутаните трябва да завършат седемте години в „горското” училище, за да придобият всички умения, които трябва да научат от майките си: какво да ядат, как да общуват, как да правят гнезда и най-важното за една маймуна, която прекарва 90% от живота си на дърветата – как да се катерят.

Сладки изкушения в Париж

24Kitchen, 03 май, 19:50

Париж, градът на светлините, любовта и храната е и втори дом на британската авторка на кулинарни книги и готвачка Хари Истууд.

В тази нова телевизионна поредица Хари ще ни поведе на пътешествие из любимия си град и ще ни покаже как да се отдадем без угризения на изкушаващи десерти. Самата тя пристрастена към шоколада и тортите, Хари приготвя най-невероятните, по-леки и по-нискокалорични сладкиши, неотстъпващи по нищо на френските класики.

Нация на иновациите

Viasat Explore, 03 май, 17:45 часа

Всеки епизод от тази завладяваща поредица е създаден, за да образова и информира, и за да разкаже драматичните истории, които стоят зад най-великите изобретения в света, както и постоянството и страстта, които са необходими, за да им бъде вдъхнат живот. От невероятни вятърни мелници с размер на бълха, предназначени за производство на енергия за ежедневна употреба, до медицински МакГайвър, който превръща играчки в здравни изделия: всяка история представя една мечта, която – творчески и научно – е превърната в реалност. Отдаваща почит на успешните проекти, които са оформили облика на света – такъв, какъвто го познаваме – и представяща завладяващи нови и невероятни приспособления, това е една проникновена поредица, която не бива да пропускате.

Тайната война

Viasat History, 04 май, 09:00 часа

От май 1940 г. до юни 1944 г. Европа е под контрола на нацистите. Докато Червената армия се сражава с Третия райх на Източния фронт, Великобритания и нейните съюзници се колебаят относно откриването на Западен фронт. Чърчил прави опити да успокои раздразнението на Сталин, започвайки кампания на масови бомбардировки над Германия. Съюзниците водят и друга смъртоносна война по суша. Тази война обаче е секретна и включва безбройни прояви на смелост и безмилостност, както и на двойни игри и предателства. Няма агент, където и да било на континента, който да е сигурен на кого реално може да се довери. Някои стават двойни агенти, убедени, че това е най-добрата стратегия на оцеляване. Други мамят и двете страни, просто заради тръпката от опасността. Документалната поредица представя историята на мисиите и хората, водили тази задкулисна война и подпалили Европа. Тези пламъци често пораждат толкова вражда, че огньовете на раздора, интригата и предателството така и не угасват.

Планетата Земя

Viasat Nature, 15 май, 19:20 часа

От единия до другия полюс Земята е планета на крайностите. Документалната поредица представя подробно тези крайности в околната среда – от вечния мрак на антарктическата зима до най-високите дървета и най-дълбоките пещери на Земята, чиито обитатели никога не виждат дневна светлина. Сериалът е сниман в продължение на пет години и е удостоен с множество награди, като е и най-скъпата документална продукция на ББС за природата.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?