Следва

Провокация в червено

Б като Библия, Б като Блог

Илюстраторът Thomas Lamadieu запълва всяко празно пространство с въображение. Френският художник...

All fashion преди 8 години

Най-усмихнатото място на Земята

Гледайки тези пъстри и забавни снимки осъзнаваме, че не е нужно да сме деца, за да се радваме на някой весел лунапарк. В този случай DisneySea, който се намира някъде далеч в Токио, ни впечатлява с приказната си атмосфера. Неизбежно веднага се зареждаме с позитивно и цветно настроение, сещаме се за безгрижните дълги дни изпълнени с игри и си напомняме, че никога не е късно да се забавляваме като деца. Даже е задължително да го правим по-често!













wishwishwish.net

Изящно вплетени







Не по-малко приказни и много изящни са ръчно изработените бижута на Хедър Бейлес, която съчетава своята любов към природата и изкуството в тези красиви бижута, които са вдъхновени от гнездата. Използвайки сребърни нишки, художничката скулпурира малки и прецизни гнезда. Хедър дори си има любими, тези на птиците Weaver, които я вдъхновяват най-много. Тези малки птици създават своите домове на най-неочаквани места от сложно вплетени треви, във форма напомняща кораб.

Точно толкова прецизни и неочаквани са и бижутата на американската артистка, която създава пръстени, гривни, украшения за коса и какво ли още не.

mymodernmet.com

Дълга разходка









Цяла зима с нетърпение чакаме да дойде момента, когато отново ще можем да пуснем пръсчетата на краката си на воля да се радват на слънчевите лъчи и ще сложим любимите сандали. В днешния ни избор, въпросните сандали идват кожени на висока платформа, точно такива, идеални за някоя дълга разходка под пролетното слънце.

Безпогрешно ги съчетаваме с риза от деним, върху която за блясък слагаме златно колие и продължаваме с някой тънък панталон с принт. Добавяме бохо звучене като оставяме дългата си коса свободно падаща и, разбира се, взимаме задължителната за сезона чанта с ресни.

merricksart.com

Грейпфрут с много балончета



Освежаваме пролетта като си заформяме студена напитка с много балончета и много аромати. На цвят е розова, а на вкус носи леката горчивина на грейпфрут и пикантния освежаващ вкус на розмарин.



За да си направим сиропа от грейпфрут може да използваме 2-3 чаши захар, в зависимост от това колко сладък искаме да стане.

Ще ни трябват:

4 чаши прясно изцеден сок от грейпфрут (6 - 7 грейпфрута)
2-3 чаши захар
щипка сол
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка ванилия
2 клончета розмарин, плюс още за сервиране
Prosecco или газирана вода



Приготвяме си го като в тенджера смесваме сока от грейпфрут, захарта и солта. Варим на средновисока температура, когато заври оставяме да къкри за 20-30 минути. Прецеждаме сиропа и добавяме лимоновия сок и ванилията, разбъркваме и слагаме клончетата розмарин. Оставяме да изстине до стайна температура, след което прибираме в хладилника. Преди сервиране вадим клончета розмарин.

Сервираме като пълним стъклена чаша с ⅓ сироп и доливаме Prosecco или сода, добавяме лед и пресен розмарин.



witanddelight.com

Небесни обитатели











Илюстраторът Thomas Lamadieu запълва всяко празно пространство с въображение. Френският художник рисува причудливи рисунки на имагинерни небесни обитатели върху снимки, които прави в градска среда. Той трансформира тези изображения със собствените си творчески щрихи, превръщайки синьото небе, видимо из между застроените градски улици, в местообитание на множество фантастични същества.

Разнообразните жители на Lamadieu са моряци, гадатели и мъдри, закалени цигани. Те надничат през върховете на сградите и се сгушват в празните пространства, като че ли хоризонта е най-удобно място на земята. Може би изкуството на Lamadieu толкова ни харесва, защото разглежда градския пейзаж от изненадващи ъгли и ни помага да погледнем познатите неща по нов начин.

Интересно е да се отбележи, че художникът не разчита на някоя много сложна компютърна програма, за да създава изкуство. Той все още се обръща към Microsoft Paint, когато рисува своите илюстрации.

designer-daily.com
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.