Следва

Провокация в червено

Б като Библия, Б като Блог

Илюстраторът Thomas Lamadieu запълва всяко празно пространство с въображение. Френският художник...

All fashion преди 8 години

Най-усмихнатото място на Земята

Гледайки тези пъстри и забавни снимки осъзнаваме, че не е нужно да сме деца, за да се радваме на някой весел лунапарк. В този случай DisneySea, който се намира някъде далеч в Токио, ни впечатлява с приказната си атмосфера. Неизбежно веднага се зареждаме с позитивно и цветно настроение, сещаме се за безгрижните дълги дни изпълнени с игри и си напомняме, че никога не е късно да се забавляваме като деца. Даже е задължително да го правим по-често!













wishwishwish.net

Изящно вплетени







Не по-малко приказни и много изящни са ръчно изработените бижута на Хедър Бейлес, която съчетава своята любов към природата и изкуството в тези красиви бижута, които са вдъхновени от гнездата. Използвайки сребърни нишки, художничката скулпурира малки и прецизни гнезда. Хедър дори си има любими, тези на птиците Weaver, които я вдъхновяват най-много. Тези малки птици създават своите домове на най-неочаквани места от сложно вплетени треви, във форма напомняща кораб.

Точно толкова прецизни и неочаквани са и бижутата на американската артистка, която създава пръстени, гривни, украшения за коса и какво ли още не.

mymodernmet.com

Дълга разходка









Цяла зима с нетърпение чакаме да дойде момента, когато отново ще можем да пуснем пръсчетата на краката си на воля да се радват на слънчевите лъчи и ще сложим любимите сандали. В днешния ни избор, въпросните сандали идват кожени на висока платформа, точно такива, идеални за някоя дълга разходка под пролетното слънце.

Безпогрешно ги съчетаваме с риза от деним, върху която за блясък слагаме златно колие и продължаваме с някой тънък панталон с принт. Добавяме бохо звучене като оставяме дългата си коса свободно падаща и, разбира се, взимаме задължителната за сезона чанта с ресни.

merricksart.com

Грейпфрут с много балончета



Освежаваме пролетта като си заформяме студена напитка с много балончета и много аромати. На цвят е розова, а на вкус носи леката горчивина на грейпфрут и пикантния освежаващ вкус на розмарин.



За да си направим сиропа от грейпфрут може да използваме 2-3 чаши захар, в зависимост от това колко сладък искаме да стане.

Ще ни трябват:

4 чаши прясно изцеден сок от грейпфрут (6 - 7 грейпфрута)
2-3 чаши захар
щипка сол
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка ванилия
2 клончета розмарин, плюс още за сервиране
Prosecco или газирана вода



Приготвяме си го като в тенджера смесваме сока от грейпфрут, захарта и солта. Варим на средновисока температура, когато заври оставяме да къкри за 20-30 минути. Прецеждаме сиропа и добавяме лимоновия сок и ванилията, разбъркваме и слагаме клончетата розмарин. Оставяме да изстине до стайна температура, след което прибираме в хладилника. Преди сервиране вадим клончета розмарин.

Сервираме като пълним стъклена чаша с ⅓ сироп и доливаме Prosecco или сода, добавяме лед и пресен розмарин.



witanddelight.com

Небесни обитатели











Илюстраторът Thomas Lamadieu запълва всяко празно пространство с въображение. Френският художник рисува причудливи рисунки на имагинерни небесни обитатели върху снимки, които прави в градска среда. Той трансформира тези изображения със собствените си творчески щрихи, превръщайки синьото небе, видимо из между застроените градски улици, в местообитание на множество фантастични същества.

Разнообразните жители на Lamadieu са моряци, гадатели и мъдри, закалени цигани. Те надничат през върховете на сградите и се сгушват в празните пространства, като че ли хоризонта е най-удобно място на земята. Може би изкуството на Lamadieu толкова ни харесва, защото разглежда градския пейзаж от изненадващи ъгли и ни помага да погледнем познатите неща по нов начин.

Интересно е да се отбележи, че художникът не разчита на някоя много сложна компютърна програма, за да създава изкуство. Той все още се обръща към Microsoft Paint, когато рисува своите илюстрации.

designer-daily.com
 

More All fashion