Следва

Miss Sixty

Мода от червения килим - Мишел Обама

Бяхме почти сигурни, че Първата дама на Америка ще опровергае думите на много модни критици, че стилът й е разочарование. След късата...

Fashion преди 15 години

Бяхме почти сигурни, че Първата дама на Америка ще опровергае думите на много модни критици, че стилът й е разочарование. След късата рокля в червено и черно много хора се опитаха да сложат на Мишел Обама етикета "безвусна".

Въпреки нападките и злобните коментари по неин адрес, Първата дама доказа, че знае как да изглежда добре и да се държи точно, както го изисква протокола. И не само, ами явно й се отдава.

На церемонията по встъпване в длъжност на Барак Обама, съпругата му носеше дълга рокля от копринен шифон, апликирана с малки цветя и решена в нежно бяло с едно рамо. Роклята, дело на дизайнера Джейсън Ву, стоеше прекрасно на Мишел.

Интересен факт около роклята е, че дизайнерът се е вдъхновил от самата Мишел Обама. Забелязал е Първата дама на САЩ, докато пазарувала в бутика му в Чикаго, и след това се е вдъхновил от самата нея за тази рокля. И така, Мишел е избрала точно тази рокля за важното събитие.

Интересно е, че съпругата на новия президент пазарува предимно от масов клас марки, а прословутият й афинитет към младите дизайнери е похвален. Истината е, че стилът й доста се отличава от предшественичките й, които залагаха на строго официални модели на известни дизайнери.

Явно настъпват нови дни за Америка.

More Fashion