Следва

Рут Колева събира над 30 музиканти за ексклузивен филхармоничен концерт

Хип-хоп фестивалът Back To The Unity се завръща с ново издание

Седмица по-рано е и официалната премиера на видеоклипа към песента “Back To The Unity”...

Music преди 8 години

След четири супер успешни издания хип-хоп фестивалът Back To The Unity се завръща в *MIXTAPE 5*. На 15 май клубът отново ще посрещне най-запалените фенове на рап музиката. Традиционно под шапката на фестивала ще се съберат над 20 артиста от българската хип-хоп и реге сцена, за да напомнят за качествената българска музика. Както винаги, една перфектна комбинация между доказали се “стари кучета” и нови, талантливи изпълнители!

До момента публиката на Back To The Unity е над 5000 души, посетили предишните издания на фестивала, а изпълнителите взели участие в него през годините са над 80. Back To The Unity набира скорост с всяко издание и има амбицията да се превърне в едно от най-мащабните ежегодни събития в България, а и извън нея.
Пълната програма на Back To The Unity 2015 включва: DRS, NOKAUT, X-TEAM, LOGO 5, FEEL, YOKO, FARS, ATILA, JAHMMI YOUTH & CHEBOOK, SENSEI & SISTAH, SO CALLED CREW, УМА И ДУМA, L.A.C., VANSAN & FREAKCELLO, MD BEDDAH, SECTA vs САХАТА, DJ SKILL, DJ UNKLE BILLY, DJ WING, DJ AKASHA.

Само седмица преди самото събитие ще бъде и премиерата на видеото към песента “Back To The Unity”. Идеята за нея се ражда по време на подготовката за миналогодишното издание на фестивала и идва от самите артисти. Оказва се, че на всички им допада и само за няколко дни в студиото се записва парче. Музиката към него е на DJ Skill, а в колаборацията участват още над десет артиста. Част от видеото към песента се заснема с две камери по време на Back To The Unity 2014. В резултат има над шест часа материал, от който са извадени най-емблематичните кадри, които ще влязат в клипа. Песента можете да чуете тук.

И тази година фестивалът ще бъде придружен от интересни активности. Само няколко дни преди събитието отново ще бъде създаден графитът Back To The Unity, отговорност на момчетата от Depot Sofia. Локацията му все още е пазена в тайна, но съвсем скоро ще бъде разкрита. В този дух, за втора поредна година, официалната визия на фестивала се рисува изцяло от Филип “Trasher” Царов. Процесът е заснет, а видеото можете да видите тук.

More Music