Следва

Четиво в четвъртък: "Парижките потайности" от Йожен Сю

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Само ден ни дели от може би първия месец в календара, който предвещава началото на едно топло, нежно и карисво лято...

Movies & TV преди 8 години

Само ден ни дели от може би първия месец в календара, който предвещава началото на едно топло, нежно и красиво лято. Ще се запитате какво общо има това с киното? Да, независимо от времето, мястото или датата, винаги сме готови за един хубав филм, и то на голям екран, разбира се. А защо не и за повече? (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4).

Но когато е май, когато получаваме един екстра почивен ден, първия, за да ни е на късмет, някак ни обзема едно топло чувство, желание да мечтаем, да потънем в един друг свят, да се смеем и да мислим за всички хубави неща, за които тръпнем в очакване. И за кино, много кино.

И точно за това, съвсем в началото, попадаме на един такъв приказен свят, който ни отвежда някъде далеч сред феи, зверове и легенди. Започваме малко по детски, но какво пък - нали във всеки един от нас живее по едно весело дете...

"Камбанка и легендата за приказния звяр ("Legend of the NeverBeast")

Актьорите: 

Режисьорът:  Стив Лотер

Сюжетът: Легендата за приказния звяр“ отвежда Камбанка и феите на Дисни на зрелищно приключение, изпълнено с много вълнуващи и напрегнати моменти. Забавната и талантлива фея Вивета вярва, че не трябва да съдим за книгата по корицата й, нито за животното по големите му зъби, и затова се сприятелява с огромно мистериозно създание, познато като Приказния звяр.

Докато Камбанка и приятелите й все още имат резерви към новото попълнение в Долината на феите, отбраните феи-скаути предприемат поход да заловят чудовището преди да е разрушило дома им. Вивета решава да се довери на сърцето си и се опитва да убеди приятелките си да спасят Приказния звяр.

Премиерата: 1 май (България)

"Вечната Аделайн" ("The Age of Adaline")

Актьорите: Кати Бейкър, Линда Бойд, Ричард Херман, Аманда Крю, Елън Бърстин, Харисън Форд, Блейк Лайвли, Мишиел Хюисман, Марк Ганиме, Анджали Джай

Режисьорът: Лий Толънд Кригър

Сюжетът: По чудо останала на 29 години в продължение на осем десетилетия Аделайн Боуман води самотен живот, без никога да си позволява да допусне близо до себе си някого, който може да разкрие тайната ѝ.

Докато една случайна среща с чаровния филантроп Елис Джоунс запалва отново страстта ѝ към живота и любовта в сърцето ѝ. След един прекаран уикенд с родителите му, когато тайната ѝ е заплашена от разкриване, Аделайн взема решение, което ще промени живота ѝ завинаги.

Премиерата: 1 май (България)

 

"Голямата плячка" ("Big Game")

Актьорите: Самюел Л. Джаксън, Рей Стивънсън, Тед Ливайн, Джим Броудбент, Джеймс Бътлър, Кен Томас

Режисьорът: Ялмари Хеландър

Сюжетът: Когато президентският самолет “Еър Форс Едно” е свален от терористична групировка и лидера на свободния свят попада насред пустошта единствения човек, който може да му помогне е любознателно 13-годишно момче.

По време на поредната си горска обиколка в търсене на елени младия Оскари попада по случайност на спасителна капсула в която се намира най-влиятелния мъж на света. Когато става ясно, че по петите на президента са група опасни терористи той и Оскари обединяват сили в опитите си да оцелеят.

Докато военните в Пентагона наблюдават случващото се чрез сателитна връзка американския лидер и неговия млад приятел доказват своите умения в неравната борба, която бързо прераства в напрегната и непредвидима 24-часова одисея.

Премиерата: 8 май (България)

More Movies & TV