Следва

Дизайн за вдъхновение: Пролет на стената

Детска София: Деца създават приказки в ИКЕА

В работилницата децата ще измислят приказка по предварително разработен сюжет, създаден по...

All About Life преди 8 години

На 6 май ще бъде организирана РАБОТИЛНИЦА ЗА БЕЗЦЕННИ ПРИКАЗКИ в ИКЕА. Малчуганите ще могат да дадат воля на своята фантазия и да създадат причудливи светове с помощта на младата писателка Диана Петрова.

В работилницата децата ще измислят приказка по предварително разработен сюжет, създаден по модел на приказките-игри от популярната „Граматика на фантазията” на Джани Родари. Освен това, малчуганите ще илюстрират своята история. Безценните приказки от работилницата, както и на всички други малки творци, изпратили своите истории на сайта на кампанията, ще бъдат издадени в книга.

Детското въображение е непобедимо в умението си да създава красиви истории. Приказките, измислени от деца, въплъщават най-чистите общи ценности, които трябва да споделяме помежду си всеки ден.

Събитието е част от инициативата Безценни приказки: Децата на България заедно създават книга, която ИКЕА подкрепя, защото шведската култура нямаше да е възможна без приказния свят на Пипи Дългото чорапче, Емил от Льонеберя, Карлсон и Роня. Повече за проекта: http://prikazki.bg/

В Работилница за безценни приказки могат да участват деца, които предварително са записани тук. Ще има две сесии по 15 деца, като можете да включите вашите деца в една от двете работилници:

10:30 – 12:00 – работилница за 8 – 10-годишни;
12:30 – 14:00 – работилница за 11 – 13-годишни.

More All About Life