Следва

Нисък старт

Fashion Starter: От адвокат до моден редактор - Притма Синг

Адвокатката от Ню Йорк, превърнала се в моден редактор Притма Синг е рядка комбинация от чудатост, ум и красота...

All fashion преди 8 години

Адвокатката от Ню Йорк, превърнала се в моден редактор, Притма Синг е рядка комбинация от чудатост, ум и красота.

След две години като корпоративен адвокат, Притма, която дълго време търси баланса между страстта си към облеклото и политика, решава да даде шанс на модната индустрия и създава блога “Working Girl” през 2010 година. Това е личен моден блог, в който младата адвокатка показва какво е да носиш “Balenciaga” в консервативна адвокатска кантора.

Модното й хоби бързо се превръща в професия и само за няколко години преминава от стажант в “Refinery29” в асистент във “Vogue”, след това работи при Джоана Колс в “Marie Claire” и за “WSJ”, където е шопинг редактор в отбор с главната редакторка Кристина О'Нийл. Кариерата на родената в Канада Притма не спира да върви нагоре и отскоро тя е част от екипа на “Nylon”.



Чаровницата не спира да ни изненадва - оказва се, че в свободното си време свири на барабани в гаражна група наречена “Vomitface”. Освен всичко тя е истинска street style звезда, което не ни изненадва, защото сложният и чудат характер няма как да не намери отражение в стила й, който е всичко друго, но не и скучен. Синг определено не се страхува да ескпериментира и стилът и винаги е смел и чудесно допълнен от характерната зелена коса.

Самата Притма описва свята визия като "странна, но елегантна и леко гръндж", което преведено на езика на дрехите е структурирана рокля с шантав принт с комикс днес и огромно палто върху размъкнат суитчър върху тениска утре. Дори и тези комбинации да ни звучат странно, Притма знае как да ги носи и доста й отиват.

"Когато получих първата си работа в голяма корпоративна адвокатска кантора, си помислих: “Сега вече ще мога да купувам дрехите, които харесвам от дизайнерите, които обичам!” Юридическият свят може да бъде доста бляскав, но в същото време бях толкова нещастна, винаги разтревожена за нещо и постоянно на работа, дори през празничните дни.”

Младата юристка бързо разбира, че това не е работа за нея и се опитва да спести пари от престижната си длъжност, за да напусне правния живот. Точно навреме, когато е готова да продължи напред, случайна среща с главния редактор на “Refinery29” определя по-нататъшния курс на живота й и довежда до стаж в модния уебсайт. Малко по-късно неин познат й казва, че се отваря място във “Vogue” и Синг решава да рискува: “Изпратих си автобиографията, но си мислех, че няма начин", но само след няколко седмици е наета. С такова силно начало в новото си начинание, Притма никога не съжалява за избора, който е направила. “Сега, за мен успехът означава да имам време и свободата да се наслаждавам на неща, които обичам."

А едно от любимите й неща е модата, с която смелата млада редакторка смята да експериментира все повече в бъдеще: “Мисля, че в момента модата стои в една много безопасна позиция. Наистина можете да намерите страхотни дрехи, но има ли много нови идеи? Не мисля, няма някакви големи революции, които се случват в момента. Но това все пак е нещо хубаво по някакъв начин. Когато в индустрията няма големи тенденции и идеи, модата става въпрос на личен избор. Когато става дума за street style обаче, нещата са малко по-сложни. Нещата там са малко пресилени, прекалено премислени и това не ми харесва толкова много. Когато излизам за някое събитие знам, че ще ме снимат и трябва да мисля за това, с което съм облечена. Задавам си въпроса: "Харесва ли ми това, което нося или съм с него защото знам, че ще ме снимат?” Предполагам, че това, което наистина търся е повече автентичност, независимо дали става дума за котюр мода или steet style.”

С всичко казано дотук не е изненада, че Притма подхожда по неочакван начин и към връзките си. Вместо да се чака специален повод, обича да прави подаръци целогодишно. Това, което намира за най-вълнуващото е изборът на идеалния уникален подарък. "Един път планирах цял уикенд посветен на музиката, която приятелят ми обича, с изненадващ концерт и специално слушане на любимия му албум.” И тук, както и в стила й максимата, която следва се вписва отлично: "Моята цел е автентичност. Добрият вкус е инстинктивен."

Когато става дума за автентичност определено има какво да научим от Притма Синг, затова отделяме няколко минути и разглеждаме нейния стил подробно в снимките по-долу. Със сигурност ще има по нещо, което всеки да си “открадне”.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.