Следва

Истории като на кино

Принцесата е вече тук!

Името на момиченцето все още не е разкрито...

People of art преди 8 години

След като през септември обявиха, че очакват второто си дете, херцогът и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и принцеса Кейт посрещнаха детенце на 2 май, събота, в 8:30 сутринта, едва два часа след като принцесата бе приета в болница Сейнт Мери в западен Лондон. Малко по-късно се разбра, че бебето е така желаното момиченце и тежи точно 3,7 кг.

Във Великобритания не се е раждала толкова високопоставена принцеса, откакто кралица Елизабет II роди второто си дете принцеса Ана през 1950 г, така че да им е честито на всички, които очакваха новината с нетърпение от официалния глашатай!


Името на момиченцето все още не е разкрито. Не се очаква да бъде кръстено до официалното му представяне пред кралица Елизабет, което ще се случи тази седмица. Междувременно, през последните месеци букмейкърските къщи приемаха вълни от залози за пол и име, а фаворитите са Алис, Елизабет, Даяна, Шарлът и Виктория. Това са топ-предложенията, защото е много вероятно момиченцето да наследи име на някой член на кралското семейство. Например Шарлът, фаворитът на този етап, е женският вариант на Чарлз, бащата на Уилям.

Но докато ние размишляваме върху предположенията, само часове след раждането, Кейт Мидъктън се появи в безупречен вид, за да покаже новородената си дъщеря на света. Херцогинята беше с обичайната си перфектна прическа с букли, оформена в болницата от личната й фризьорка, и жълта флорална рокля Jenny Packham - бранд, на който не за първи път се спира и като че ли винаги избира, когато става въпрос за важните събития в живота й, като например раждането и на двете й деца. Със спокойната си усмивка, Кейт със сигурност не изглеждаше сякаш току-що е родила и за пореден път срещна всички кралски стандарти с безупречни външност и поведение.

 

Нейното поведение демонстрира все неща, които тя оттук нататък ще трябва да предава на своята малка принцеса, която на този етап е на четвърто място в линията за наследяване на британския трон. Начело е престолонаследникът принц Чарлз, бащата на принц Уилям, втори е самият принц Уилям, а трети – неговият първороден син Джордж.









Принц Уилям и малкият Джордж, разбира се, също не бяха облечени случайно. Бяха очарователна гледка с пасващите си сини пуловери и бели ризи отдолу. Малкият Джордж бе избрал да добави и сини чорапи до коляното, с които надмина баща си в стилната надпревара.

Още вчера двойката се върна в двореца Кенсингтън заедно с вече двете си дечица, а гостуванията започнаха, начело с най-близките на Уилям и Кейт:

Пипа и Карол, майката и сестрата на Кейт пристигат в двореца

Принц Чарлз и Камила пристигат в двореца


Реакциите във Великобритания и света след раждането на малката принцеса бяха очаквано възторжени. Ето и няколко кадри от атмосферата в Лондон:

Служители на Бъкингамския дворец слагат официално съобщение за раждането

Тълпи пред Бъкингамския дворец след обявяването на раждането на момиченцето

 


Поздравления за семейството и с нетърпение очакваме принцеска мода през идните месеци!

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра