Следва

Стилистът на Бьорк гостува в София на ДОМА Арт Фест 2015: Нордика

Love to quote: 7 + един зареждащи цитата за по-богата седмица

"Не си струва да чакаш вдъхновението, него трябва да го гониш с тояга", казва Джек Лондон...

Celebrities преди 8 години

"Не си струва да чакаш вдъхновението, него трябва да го гониш с тояга", казва Джек Лондон. Затова днес правим точно това. Може би не сме се втурнали през глава, по-скоро мислим, мечтаем, чувстваме, търсим красота, доброта и любов във всяко малко нещо и когато го намерим, то става част от нас, за да ни направи по-добри и по-силни.

И все пак, оставаме си с тоягата в ръка, за всеки случай, и се потапяме в днешната доза цитати, търсейки този, който ще ни зареди най-много за един наистина прекрасен ден.

Габриел Гарсия Маркес

"Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта".

Кърт Вонегът, из слово пред випуск 97 на Масачузетския университет

"Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка при решаване на уравнение по алгебра. Истинските ви беди в живота ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоената ви глава, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник. Всеки ден правете нещо, което ви плаши. Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения. Опознайте родителите си. Някой ден те ще си отидат завинаги. Приемете някои вечни истини. Цените ще се повишават, политиците ще флиртуват. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните".

Дейл Карнеги

"В този свят всеки търси щастие и съществува само един способ, един верен начин да го намериш. Това е контролът над своите мисли. Щастието не зависи от външни условия. То зависи от вътрешни условия".

Антоан дьо Сент Екзюпери

"Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки".

Паулу Коелю

"Жив съм - каза той на момчето, докато ядеше шепа фурми в една тъмна и студена нощ. - Когато ям, не правя нищо друго, освен да ям. Ако трябва да вървя, ще вървя, без да мисля за друго. Ако трябва да се бия, все ми е едно дали ще умра сега или пък някой друг ден. Защото не живея нито с миналото си, нито с бъдещето си. Разполагам само с настоящето и само то ме интересува. Ако можеш никога да не излизаш от настоящето, ще бъдеш щастлив човек. Ще разбереш, че в пустинята съществува живот, че небето е осеяно със звезди, а воините се бият, защото това е част от човешкото битие. Животът ти ще се превърне в безкраен празник, защото той не е нищо друго освен моментът, в който живеем".

Хоф*

"Първото, което е необходимо да направим, да приемем и повярваме във вътрешната си природа и да не я губим от око. Защото в Грозното пате се крие Лебед, от Арогантния Тигър наднича спасител, който знае пътя, а във всеки един от нас има нещо Особено, което трябва да се съхрани".

 Майкъл Джексън

"Ако се появиш на този свят, знаейки, че си обичан и го напуснеш, знаейки същото, то всичко, което се случва междувеременно, може да бъде преодоляно".

*Американският писател, фотограф и музикант

More from View Sofia

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 20 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 21 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.