Следва

Какво ново: Страхотният Ibuki Multi-solution на Shiseido

КРИОТЕРАПИЯ. Или 10 начина да останем вечно млади

Към днешна дата, научните изследвания са доказали, че въздействието на ниската температура върху кожата води до ускорено обновяване на клетките, удължавайки по този начин младостта на кожата...

Hair преди 8 години

Към днешна дата, научните изследвания са доказали, че въздействието на ниската температура върху кожата води до ускорено обновяване на клетките, удължавайки по този начин младостта на кожата. Ето защо "северняците" остаряват в много по-късна възраст от "южняците" ...

Студени компреси
Ако все още не си готова да посетиш салон за красота и да изпробваш чудодейното въздействие на криотерапията, това не е причина за отчаяние. Винаги се започва с нещо малко. Най-простото нещо, което всяка жена може да си позволи в домашни условия е да си направи студени компреси.

Потопи вафлена кърпа в ледено студена вода, изстискай я, изпъни я и я положи с потупващи движения в областта на шията и брадичката за 1-2 минути. Повтори процедурата 5-7 пъти. Това е отлична профилактика на "двойната" брадичка и ранните бръчки по шията.

Душ по френски
От студените компреси може безопасно да се премине към контрастен душ (редуване на топла и студена вода) сутрин. Той се нарича още "душ Шарко" - на името на френския психиатър, предложил за първи път този метод за лечение на много заболявания. Наред с другите неща, този душ има благоприятен ефект върху кожата: тя става еластична, копринена и - никакъв целулит! Порите се почистват, всички вредни токсини излизат навън. Основното правило е постепенно да се увеличава времето за процедурата, като се започне с топла и винаги се завършва със студена вода.

Ледче-хлад...
Ако си на повече от 25 години, вече е време да започнеш да използваш козметичен лед за цялостна грижа на кожата на лицето и шията. Този метод на криотерапията е много ефективен в ранните етапи на мимическите бръчки. Козметичен лед може да си приготвим самостоятелно. Достатъчно е да сложим минерална вода във формички за лед или билкова отвара (лайка, магданоз, листенца от рози и т.н.), а след това с тези кубчета сутрин да обтриваме лицето по масажните линии - от центъра към периферията.

Криомасаж
Ако искаш да стигнеш до “самата същност" и нямаш много доверие на домашните процедури, обърни се към професионален козметик. В подходящи условия може да започнеш първо с криомасаж с течен азот, който подобрява кръвообращението, лекува акнето и възстановява еластичността на кожата. В идеалния случай, ще са ти нужни 10 сеанса.

Криопилинг
Сред голямото разнообразие от пилинги днес има и криопилинг (наричан още "криодермабразио"), когато с помощта на същия този течен азот се отстранява горния слой на епидермиса, след което кожата бързо се обновява. Изчезват следите от акне, следоперативни и келоидни белези. Няма да почувстваш дискомфорт, защото разтворът на азот влиза в контакт с кожата не по-дълго от 30 секунди, но за постигане на пълен ефект ще са необходими най-малко 5 процедури.

Криосауна
Вид криотерапия за най-смелите, тъй като се намираш напълно гол в херметически затворена кабина, в която се впръсква охладен газ при температура -20 до -170 градуса! Но не се притеснявай - това е напълно възможно да се преживее, тъй като продължителността на първия сеанс е до 1 минута, а следващите - 1,5 минути. Курсът включва 15 сеанса с интервал през ден. Но в резултат на това се подмладява не само кожата, но укрепва и имунната система.

Криоелектрофореза
Ако отдавна планираш курс мезотерапия, но изпитваш панически страх от инжекции, криоелектрофорезата е това, което ти е нужно. Витаминозният коктейл ще навлезе в кожата в замразен вид с помощта на пулсиращ ток. Това е абсолютно безболезнено и е много ефективно при акне, разширителни пори, фини линии и бръчки, пигментация и други несъвършенства на кожата. Честота на процедурата е 1 път седмично.

Вечен живот... в студа?
Понятието "криотерапия" не трябва да се бърка с термина "крионика" - псевдонаука за запазване на "вечен живот" чрез дълбоко охлаждане на човешкото тяло след смъртта, с цел неговото "размразяване" в далечното бъдеще, когато напредне медицината. Днес съществуват частни фирми, които предоставят услуги за пари "криоконсервация", както на цялото тяло, така и на негови отделни части (главния мозък) и дори на тела на умрели домашни животни. Въпреки това, научните среди са много скептични по отношение на тази хипотеза: все още възстановяването на информацията, съдържаща се в човешкия мозък, след неговата биологична смърт се смята за невъзможно ...

More Hair