Следва

Кой как избра да се рекламира: Кара, Фарел и Chanel, едно иконично трио

На Лов! Софийски връхни дрехи по време на пролет!

Продължаваме със старата страст - ловуване по магазини в нова рубрика – „на лов"...

Shopping преди 8 години

Продължаваме със старата страст - ловуването по магазини във вече традиционната ни рубрика „На лов!"

В нея, припомняме, показваме находките си, резултат от бърз, но измислен щурм на ловна дружина редактори из централните софийски магазини.

След дънки и бельо, днес пазаруваме пролетни връхни дрехи, защото настоящата позакъсняла пролет ни изненадва както с възходи в температурните стойности /леле, какво беше вчера!/, така и със спадове, при това солидни, дето се казва.

Изборът на такъв тип дреха е категоричо сложен – да бъде тънка, но все пък да ни опазва в често хладните сутрини и вечери и внезапните дъждове. Да стои като връхна, но да не "задушава" това, което искаме да покажем под нея.

При това леката връхна дреха е елементът в облеклото, който може да внесе много стил. Времето й през всеки сезон е кратко, но ефектно. Тя често е онова, което внася интересен завой във визията – един елегантен тренч мигновено прави изискана иначе спортната визия, а един бомбър поръсва с небрежност иначе по-строгия тоалет.

Изобщо, връхната дреха ни е много любима и затова я избираме внимателно.

Водим се и от тенденциите, но най-вече от желанието да имаме всички важни типове леки наметки: тренч, кожено яке, дънково яке, яке тип „бомбър", леко яке тип парка, сако.

Единодушни сме – започваме с тренча. Безспорно това е връхната дреха, която всяка жена трябва да притежава. Емблематичният модел отива на всяка визия, фигура, възраст, част на деня. Освен класическия модел в пясъчен цвят ала Burberry, има и всякакви по-разчупени вариации. В Max Mara се спираме на тренч, който съчетава универсалност и нестандартни елементи – двустранен, с крок ефект, в сиво и кремаво. Лесно си го представяме като ежедневен спътник.

Трен Max Mara – 1840 лв.

Продължаваме лова си по столичния булевард Витоша, в търсене на следващите задължителни модели.

Няма спор – рано или късно всяка от нас се сдобива със своето съвършено черно кожено яке и това се превръща в любов за цял живот. Но тази пролет ни се иска да разчупим класическия модел с малко цвят, и то актуален! Откриваме нашия модел в Levi's - кожен, в модерно бордо и в байкър стил. Покрива всички изисквания – влюбени сме до уши!



Кожено яке Levi's – 669 лв.

Времето ни е малко, а списъкът - дълъг. Затова истински ни радва, че докато сме още в Levi's, очите ни се спират на следващата точка в листата – дънковото яке! Елементът в гардероба, който винаги е бил задължителен, но особено тази пролет, през която, едва ли някой не е разбрал, денимът завладя модните подиуми и улиците.

Нашият избор на яке е сигурен – в син цвят, изтъркано, късо... класическо Levi's! Веднага си го представяме с дънки, с каквито ние вече се сдобихме за тотален деним аутфит.

Дънково яке Levi's – 179.99 лв.

Продължаваме обиколката, следващо в списъка с желания е якето тип „бомбър". Държим да имаме едно такова, защото придава спортен елемент на вида ни по супер шик начин. Бомбър моделите изобилстват - най-често с камъни, цветя или други женствени елементи, отново за да подчертаят момичешкото в този „откраднат" от мъжката мода модел.

Нашият фаворит ни чака в близкия Max & Co . Бомбърът в така красивото и актуално морско синьо. „Скуба" материята и декорациите позволяват това яке да бъде шик допълнение върху белия Т-шърт, но защо не и спортен завършек на по-елегантен тоалет.

Bomber jacket Max & Co – 490 лв.

На излизане от Max & Co погледът ни се спира на класически тренч. Неизбежно беше да грабне вниманието ни - както вече казахме, тази дреха ни е на сърце! Добавяме я към трофеите на днешния лов.

Тренч Max & Co - 780 лв.

Вече имаме спокойствието, че разполагаме с най-базовата листа връхни дрехи за всяка пролет, съобразена с тенденциите точно на тази. Но, нещо сякаш липсва...

Продължаваме по шопинг булеварда и влизаме в H&M, където всичко актуално за сезона неизменно е представено и то в няколко варианта. Затова не се изненадваме, че си харесваме нещо, а този път то е пролетна, далечна разновидност на якето тип „парка" или войнишкото, „utility" яке. От лека материя и в крак със сафари тенденцията на тази пролет, ще бъде супер допълнение към гардероба ни.

Връхна дреха тип „сафари" H&M – 69.90 лв.

Междувременно, очите ни се спират на дреха, която изглежда някак безформена на закачалка, но коланът е сигнал за модел тип „кимоно" и веднага алармира модните ни радари. Макар определено да не е сред необходимите задължителни за всяка жена, този модел ни е завладял още след обзора на основните тенденции за този сезон, където кимоното присъства повече от убедително.

Има нещо в oversize кройките със затваряне тип „прегърни ме", което истински ни харесва. Предлагаме го като връхна дреха, но спокойно може да бъде носено и на голо, даже още по-добре!

Връхна дреха тип „кимоно" H&M – 79.90 лв.

Излизаме, а по диагонал пред очите ни е магазинът на Benetton. Бърз щурм ще има и там! Влизаме с кристално ясна цел - лека връхна дреха, колкото по-пролетна и свежа, толкова по-добре! Без затруднение избираме елегантния ни фаворит в съвсем блед синкав цвят. Грабваме го и излизаме.

Манто Benetton - 229.90 лв.

В последните минути на времето, отделено за лов, се спираме в Marc Cain в търсене на нещо по-класическо, подобно на сако. И наистина – още с влизането виждаме принт от големи черни точки върху бял фон, или polka dot, да се подава дискретно от вътрешността на иначе класическо, черно, напълно изчистено късо яке без яка. Ах! Така класическо и така актуално!

Яке с хастар на точки Marc Cain – 460 лв.

Доволни сме от лова и този път -  сръчен, бърз и успешен. И вече имаме утеха и за не чак толкова топлите майски  дни - супер шик връхни дрехи за показване. Сутрин, вечер и при необходимост.

More Shopping