Следва

Street Style вдъхновения... Улица на цветни петна

Роберто Кавали продаде 90-процентов дял от бизнеса си на италианската частна инвестиционна компания „Clessidra"

73-годишният дизайнер управлява компанията си вече 42 години. През последната година, той бе в...

All fashion преди 8 години

73-годишният дизайнер управлява компанията си вече 42 години. През последната година, той бе в преговори с различни фирми за продажба на мажоритарен дял от своя бизнес. За закупуване на дял от Cavalli от „Clessidra" се говореше още от 2009 година, но тогава слуховете бяха за 30 процента и такава сделка така и не се случи. Изглежда обаче Кавали е под сериозен натиск за продажба през последните години.

По повод на новината, той заявява: „Изключителн доволен съм, че подписахме споразумение с италиански партньор, който, сигурен съм, ще продължи да развива това, което съм градил през целия си живот."Clessidra"ще осигури финансовите, управленските и човешките ресурси, които ще позволят на компанията да се срещне с предизвикателствата на непрестанно растящия пазар на луксозни стоки".

Позицията на Кавали на ръководител ще бъде заета от Франческо Трапани, който беше изпълнителен директор на Bulgari в продължение на 25 години.

Това ще бъде нова ера за Cavalli, чиито творчески директор от миналия месец е Питър Дундас. В какво точно ще се изразява тя, ще разберем, когато видим първата колекция на модната къща под ново ръководство през септември.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.