Следва

Кой спечели покана за партито на FULL CIRCLE?

Диетата на ViewSofia: Здравей, здравей, пролетен детокс!

Лятото бавно, но сигурно приближава с него и желанието да изглеждаме перфектно, не само да...

Health преди 8 години

Лятото бавно, но сигурно приближава, а с него и желанието да изглеждаме перфектно. Не само да свалим няколкото излишни килограма, които сме натрупали през зимата, а и да накараме  кожата и косата ни да сияят. Оказва се, че това не е толкова сложно, защото топлият сезон идва с толкова много пресни плодове и зеленчуци, към които, ако се обърнем те сами ще свършат трудната работа.

Трябват ни само 2 седмици, малко силно воля и желание да свалим поне три от излишните килограми! Ето как...

Каква е детоксикиращата диета?



Това е двуседмичен хранителен режим с ниско съдържание на мазнини, който ще ни помогне да отслабнем и ще направи кожата ни по-здрава и по-стегната точно навреме за морето. Този план е препълнен с пресни храни, много плодове и зеленчуци, които ще детоксикират организма. Менюто е с ниско съдържание на мазнини и калории, но все пак е хранително, така че няма да страдаме от пристъпи на глад.

Детоксикиращата диета е проектирана да освобождава постоянен поток от енергия, за да не ни се приспива, след като похапнем. няколко дни след началото й се наблюдава спад в желанието за сладки и мазни храни.

Храни като горски плодове и риба ще тонизират кожата, давайки й блясък и оставяйки я по-стегната и жизнена.

Защо детоксикиращата диета е добра?

Страхотна е, ако наближава лятната почивка или някое специално събитие и искаме да се почувстваме забележителни за него. Освен това Детокс диетата е добра за всеки, който мисли, че кожата му се нуждае от блясък и жизненост.

Какви са недостатъците?

Наистина трябва да обичаме плодове и зеленчуци, за да следваме този план. В противен случай някои от опциите на обяд може да ни оставят гладни.



Как да следваме диетата?

Следваме примерното менюто внимателно, разбира се, сменяме нещо от него ако не ни харесва. По избор на закуска, обяд, вечеря или междинно хапване ни е позволено 300мл. обезмаслено мляко в допълнение. Трябва да избягваме алкохола и да пием много вода, както и диетични напитки като чай и кафе (ако пием кафето с мляко използваме допълнителните 300мл.)

Ден 1

Закуска: Половин нарязано манго, гарнирано с 150гр. нискомаслено кисело мляко
Обяд: Зелена салата по избор с 1 супена лъжица препечени кедрови ядки, 1 супена лъжица настърган пармезан и 1 филия пълнозърнест хляб. Един портокал
Вечеря: Печени на скара пресни сардини, поднесени с един средно голям сварен картоф, броколи и парченца лимон. За десерт хапваме салата от пресни плодове.
Междинни закуски: 4 бразилски ореха покрити с шоколад или 6 бадема отново в шоколад.

Ден 2

Закуска: купичка с боровинки и 1 филия пълнозърнест хляб, намазана с малко масло.
Обяд: Нарязани чушки, моркови и краставици в добавка 2 супени лъжици хумус и 4 гризини със сусам. Хапваме един банан след това.
Вечеря: Пиле със зеленчуци на тиган: в тиган слагаме 2 супени лъжици зехтин, 2 малки пилешки гърди, моркови, спанак, чушки и сладка царевица. За гарнитура един малък сварен картоф.
Междинни закуски: 4 блокчета черен шоколад

Ден 3

Закуска: 5 супени лъжици диетичен флейкс, 125мл. обезмаслено мляко и 6 сливи.
Обяд: Салата от риба тон и авокадо: 6 големи листа от маруля, 1 голям домат, краставица, настърган морков, половин авокадо, 50гр. изцедена риба тон от консерва и в добавка 1 филия пълнозърнест хляб
Вечеря: Пилешки гърди на тиган с 3 супени лъжици салса. Малък пълнен картоф, зелена салата с репички и две кивита за след вечеря.
Междинни закуски: шепа сушени червени боровинки.



Ден 4

Закуска: Шейк с плодове и ядки: в блендер смесваме 200мл. обезмаслено мляко, 1 супена лъжица пшеничен зародиш, 100 гр. пресни или замразени малини (или други плодове), 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица фъстъчено масло.
Обяд: Средно голям пълнен картоф с 2 супени лъжици пикантен боб от консерва и 2 супени лъжици сладка царевица.
Вечеря: Зеленчуково къри с кафяв ориз. За десерт пъпеш.
Междинни закуски: Ягоди и бита сметана или цедено кисело мляко.

Ден 5

Закуска: 2 филийки препечен пълнозърнест хляб, масло и мед, плюс една ябълка
Обяд: 85 гр. гуакамоле, моркови и целина в 2 овесени питки.
Вечеря: Шишчета от нарязани пилешки гърди с чушки, гъби и лук. Печем на грил или грил тиган, докато преценим, че са готови. Сервираме с 3 препълнени супени лъжици кускус.
Междинни закуски: Малка шепа тортила чипс с гуакамоле.

Ден 6

Закуска: 3 супени лъжици неподсладено мюсли с обезмаслено мляко, шепа боровинки или ягоди.
Обяд: Голяма пълнозърнеста питка хляб с 50гр. пушено пиле или пуйка, кълнове, домати и краставици. Горчица на вкус.
Вечеря: 150 гр. паста с доматен сос със зелен фасул и 2 супени лъжици настърган пармезан.
Междинни закуски: Две джафа бисквитки.

Ден 7

Закуска: Половин филийка пълнозърнест хляб на тост с лъжица боб от консерва и половин ситно нарязано авокадо.
Обяд: Смесваме 4 супени лъжици сварен ориз с 1 малка консерва боб, 3 стръкчета пресен лук, ситно нарязан, нарязана на кубчета ½ червена чушка и 2 супени лъжици обезмаслен френски дресинг.
Вечеря: 100 грама печено филе от сьомга с гарнитура от пресни картофи, спанак и моркови.
Междинни закуски: Лимонени палачинки със стафиди гарнирани със сладко по избор.

Дни 8-14

Втората седмица сами избираме от примерните закуска, обяд, вечеря и междинна закуска и изготвяме подходящия за нас хранителен режим.


 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.