Следва

Fashion Starter: Рони Фейг, или най-влиятелната фигура в света на кецовете

Men’s Exhibit: Родени в Лондон, или 10 марки, които си струва да знаеш

Заедно с Париж, Милано и Ню Йорк, Лондон отдавна е смятан за една от световните модни...

All fashion преди 8 години

Заедно с Париж, Милано и Ню Йорк, Лондон отдавна е смятан за една от световните модни столици, демонстрирайки вълнуващ дизайн и иновативни творения сезон след сезон. Така че не е изненада, че точно Лондон е дом на някои от най-успешни марки в мъжката мода и още много нови се появяват всеки ден.

За да отбележим въздействието, което столицата на Великобритания оказва върху световната модна сцена, ние събираме на едно място някои от любимите ни брандове, стари и нови, които са доказателство, колко плодотворен е този изключителен град.

Hackett London



Hackett се ражда на Portobello Road в Западен Лондон и влиянието на тази британска марка в модата на столицата е осезаемо.

Разраствайки се от един магазин през 1979 година, до 75 по целия свят днес, Hackett London определено е британска институция в света на джентълменската модата.

Percival



Това е една млада марка, но със зрял стил, Percival стартира през 2010 година и бързо се озовава в нашия моден радар. С едно студио, разположено в централната част на Лондон, и водещ магазин в Сохо, този стилен бранд обслужва господа от всички възрасти и сфери на живота.

AllSaints



Тази международно известна марка не крие своите лондонски корени. Марката носи името на All Saints Road, място в Лондон силно свързано с музиката и изкуствата през 60-те.

Garbstore



Основана от бившия дизайнер на Paul Smith Иан Пейли през 2007 година, тази модна марка се обръща към времето на Втората световна война за вдъхновение.

Waven



Въпреки привидно скандинавското си звучене и подобния подход към дизайна, тази нова марка всъщност е продукт на самия Лондон.

Залагайки на съвременни парчета от деним на достъпни цени, Waven вече е натрупала популярност и техни модели могат да бъдат намерени в ASOS, Topman и Urban Outfitters.

Uniform Wares



Докато тази марка изработва часовници с швейцарска прецизност, нейният дизайн е откровенно вдъхновен от Обединеното кралство и по-специално от Лондон.

Захвърляйки демонстративните часовници, напълно независимият лейбъл Uniform Wares създава изчистени и красиви часовници за съвременния човек, давайки доза изтънченост направо от столицата към модните фенове от цял свят.

Gieves And Hawkes



Имайки славата на едно от най-старите ателиета за поръчкови дрехи, създадено от Гийвс и Хоукс, които пристигат за първи път в Лондон през 1771 година и започват да обличат командири и кралски особи, днес марката продължава да е една от най-уважаваните и е предпочитан избор на членове на кралското семейство.

Orlebar Brown



Orlebar Brown е бранд посветен на любителите на слънцето. Марката се появява на модната сцена през 2007 година с уникална колекция от шити дрехи за ваканциите.

Въпреки че Великобритания има репутация на страна с лошо време, основателят и фотограф Адам Браун вижда ниша в пазара на стилни дрехи за почивка и бански костюми, с които да отидете от басейна към бара без да се налага да се преобличате.

Големият успех на марката води до колаборации с Emilio Pucci, Jon Frank, Condé Nast Traveller и др.

YMC



Присъствайки в модната индустрия вече повече от 20 години, лондонският етикет YMC (казано по друг начин - You Must Create, или още по-просто “трябва да създаваш”) най-сетне успява да намери своето място на пазара.

Предлагайки изчистено и функционално облекло, което пренебрегва масовите тенденции в полза на непреходния стил, марката се превръща в сигурен избор за висококачествен гардероб, които надхвърля сезона.

Cutler And Gross



Родена в Западен Лондон, Cutler And Gross е марка, която произвежда уникални и авангардни очила вече 46 години.

От слънчеви очила до диоптрични рамки, техни модели са носени от всеки, от Елтън Джон до Риана, а вече могат да бъдат намерени в бутиците им в 50 страни по цял свят.

Все пак, въпреки глобалното разрастване, марката все още предлага очила по поръчка и персонално обслужване на всеки клиент във всички свои магазини.

More All fashion