Следва

It shopping list: Кръгъл, дървен, невисок. 10 чифта красавици с точно такъв ток

ОБУВКИТЕ на лято 2015! Всичко най-модерно, най-подробно

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се насочим към завършващите елементи, които често са най-важните...

All fashion преди 8 години

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се насочим към завършващите елементи, които често са най-важните. Aксесоарите са онези, които ни позволяват истински да играем с визията си и да я превъплъщаваме по всевъзможни начини, в зависимост от това какво ни вдъхновява днес.

И, за любителките на обувки, тоест всички, започваме именно с тях!

Този сезон, за наше щастие, дизайнерите залагат на комфорта: високите обувки са с масивен ток или на хоризонтала платформа, а ниските модели са изобилни, красиви и разнообразни – от гладиаторски сандали, през нови интерпретации на балерините, до съвсем спортните обувки, които продължават да бъдат хит.

Следват кадри с най-основните пролетно-летни тенденции, обобщени от видяното по подиумите в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж през септември.

 Нека ни подействат вдъхновяващо за разчупени пролетно-летни решения!

Сандали на плаформа

Как да не обожаваме сандалите на платформа, в комбинация със стабилен chunky ток и каишка около глезена? Изброените елементи ни гарантират комфорт и подвижност, a няма нищо по-привлекателно от жена, която се чувства удобно във високи обувки!

Ляво: Prada
Дясно: Calvin Klein

Ляво: Salvatore Ferragamo
Дясно: Saint Laurent

Ляво: Salvatore Ferragamo
Дясно: Versace

Ляво: Victoria Beckham
Дясно: Ralph Lauren

Гладиатори

Гладиаторските сандали са безспорна тенденция в обувките на тази пролет! Интерпретациите им са всякакви: на ток, платформа или ниски, с връзки до и над коляното или по-дискретни и около глезена.

Ляво: Valentino
Дясно: Givenchy

Ляво: Rodarte
Дясно: Alexander McQueen



Ляво: Chloе
Дясно:
 Hugo Boss

Ляво: Stella McCartney
Дясно: Michael Kors

Новата балерина

За да ни е комфортно, но не и скучно, дизайнерите изменят класическата интерпретация на балерината и ни я представят с остър връх и каишка около глезена.

 
Ляво: Balenciaga
Дясно: Bottega Veneta

Ляво: Chanel
Дясно: Emporio Armani

Ляво: Jimmy Choo
Дясно: Michael Kors

Хоризонтални платформи

Този сезон така наречените „flatforms", или равни платформи, са нещо голямо по подиумите – буквално и преносно. Освен като масивна основа на сандали, високите, хоризонтални платформи са база на креативни спортни дизайни, защото модата на спортните чепици никак не отминава.

Ляво: Marni
Дясно: Carolina Herrera

Ляво: Fendi
Дясно: Just Cavalli

Ляво: Richard Chai
Дясно: Derek Lam

Ляво: Burberry Prorsum
Дясно: DKNY

Mules

"Mule" тенденцията не е нова, и който не я е опитал миналото лято, време е да го направи! Обувките тип сабо или чехли продължават да бъдат обичани от дизайнерите, а вариациите им са всякакви – с отворени или затворени пръсти, ниски или високи, с масивен или тънък ток.

 

Ляво: Tory Burch
Дясно: Proenza Schouler

Ляво: Donna Karan
Дясно:
 Kenzo

Ляво: No.21
Дясно: Jason Wu

Ляво: Nina Ricci
Дясно: 3.1 Phillip Lim

Ток-блок

Удобни, стабилни, елегантни и най-често ниски, квадратните токове тропат по много пролетно-летни подиуми. Този сезон краката ще ликуват!

Ляво: Jil Sander
Дясно: Jonathan Saunders

Ляво: Tommy Hlfiger
Дясно: Christian Siriano

Ляво: Loewe
Дясно: 
Proenza Schouler

Див запад

Каубойските и мъжки елементи като остри върхове, метални декорации, велур, ресни и какво ли още не,  са супер актуални през този сезон. Под формата на ботуш, сандал или съвсем мъжки, строг модел, изберете си!

Ляво: Marissa Webb
Дясно: Emilio Pucci

Ляво: Gucci
Дясно: Tommy Hilfiger

Ляво: Victoria Beckham
Дясно: Dolce & Gabbana

Дърво и плетки

Толкова много модели с дървени елементи или имитация на плетен ефект привличат вниманието ни, че дървото заслужава да бъде определено като тренд. Дървени интерпретации има на всички типове обувки, изредени до момента, че и още...

Ляво: Rick Owens
Дясно: Thakoon

Ляво: Prada
Дясно: Ralph Lauren

Ляво: Phillip Lim
Дясно: Gucci

Ляво: Alexander Wang
Дясно: Roberto Cavalli

Освен основните трендове, които обобщихме, има още редица елементи, характерни за обувките, представени по подиумите в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж през септември: присъстват много модели с каишки около глезена и в ретро Т-образна форма, както и токове и платформи в причудлив вид. В унисон с тенденциите при дрехите, не липсват обувки с животински принтове, пера, пискюли, панделки, металически цветове и colour blocking.

Вдъхновенията са много, остава да изберем кои са нашите и да започнем да ги разхождаме по улиците, в комбинация, разбира се, с точната чанта.

А кои са най-актуалните чанти на сезона предстои да разберем!

More All fashion