Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

На Лов! Рокли по софийските магазини - секси, цветни, красиви

Сверихме часовниците си с всички разни и разнообразни тенденции и уточняваме моделите, за които сме склонни да гладуваме до следващата заплата: чисто бяла; поло яка; асиметрична тип риза...

Shopping преди 8 години

Продължаваме със старата страст - ловуването по магазини във вече традиционната ни рубрика „На лов!"

В нея, припомняме, показваме находките си, резултат от бърз, но измислен щурм на ловна дружина редактори из централните софийски магазини.

След дънки, бельо и връхни дрехи, днес продължаваме с акцента към всеки дамски гардероб - роклята. Най-обичаната, но и най-капризната придобивка сред модните съкровища има своите изисквания за пролетта с резки завои във внушението, материите и цветовата гама. Сверихме часовниците си с всички разни и разнообразни тенденции и уточняваме моделите, за които сме склонни да гладуваме до следващата заплата: чисто бяла; поло яка; асиметрична тип риза; непретруфено флорална; задължителната синя; макси дължина; черно мини; бохо очарование и нещо много ярко, като за десерт.

Ловният ни поход стартира с булевард Витоша, преминава го обширно и завършва с лек копринен завой към Съборна, а отделеното време в приказки, проби, снимки и кафета, надвишава рамките на един следобед и силите на двама модни редактора.



Sportmax от Max Mara 1060лв

Първата ни многообещаваща спирка е бутикът на Max Mara. Стартираме с млечно бяла рокля с тънки презрамки и широк колан с подчертано ретро внушение. Хареса ни романтиката, която носи, но и лекотата, с която я преобразяваме според повода. Пък и кой е способен да устои на 50-тарското очарование?



Sportmax Code от Max Mara 390lv

Все още на същата дестинация, но с различно вдъхновение се спираме на завърналата се поло якичка. Признаваме си, от немалко време насам очакваме модното й завръщане и сега, когато е повече от ясно присъствието й, ще се насладим максимално. С непретенциозен силует и в любимата черно-бяла тоналност, нямаше място за спорове относно колко силно я искаме.



Max&Co 280lv

Все още във възторг от кокетните бели покупки, вниманието ни се спира върху ярката кобалтова рокля на витрината на Max&Co. Влизаме почти мълниеносно в бутика и се насочваме право към пробната. Като добавка към красивия цвят, усещаме и "скуба" материята и разбираме, че няма смисъл да се бунтуваме срещу изкушението.



Max&Co 370lv

Все така в синята тоналност, набелязване нов обект, който, този път, е декориран с бродерия. Ненатрапчивите тонове се вписват хармонично с тенденциите, които сме решили да покрием днес, а лекотата на материята ни отпраща към морския бряг с коктейл в ръка.



Marella 290lv

Що се отнася до ризата-рокля, винаги има място за поне още една, поне в нашия гардероб е така. За топлия сезон се насочваме към такава с тънки райета, вдъхновени от мъжката стилистика и пречупени през дамската призма. Меланжът от фин памук, сини райета и асиметрична горна част, изпраща световъртеж в главите ни и почти като на сън ни отвежда в Marella, където бележим покупка номер 5.



M Missoni от бутик Extravaganza 959lv

Движим се уверено в посока "Най-красивата рокля за сезона", за да се озовем в бутик Extravaganza, където финото плетиво е съчетано с романтичен макси силует с етикет M Missoni. Излишно е да споменаваме колко бързо се ускори пулсът ни и как стигнахме до извода, че не марсала, а кобалт е нашият цвят, ако не за цялата година, то поне, със сигурност, за лятото.



Benetton 119.90

Натоварени с повече торби, отколкото можем да понесем, влизаме в Benetton, където хаосът от цветове ни поглъща, но ние имаме само един цвят наум - черният. Любим цвят или не, черното продължава да изживява своя вечен момент по модните подиуми. Нашата интерпретация обаче включва безобразно привлекателната slip рокля, за която вече мечтаем да съчетаем с коженото яке от миналата седмица и едни груби biker боти.



H&M 79.90

Отделяме малко скъпоценно време, за да изживеем още по-скъпоценния бохо момент на сезона. Спираме се в H&M и попадаме във вихрушката от топли принтове, безгрижие и шифон. Макси роклята напълно олицетворява 70-тарските ни желания и решаваме без страх да я разходим по улиците още утре.



Marc Cain 380lv

Макар че животът е кратък и мъдрите хора съветват десертът да се хапва преди вечерята, ние понякога сме традиционалисти и пазим най-сладкото за финал. С десен завой и заветни сили пристигаме в Marc Cain на ул.Съборна, където флоралните мотиви никога не идват в повече, а фукцията е повече от очарователна. Силуетът е гореспоменатата рокля-риза, която ни завърта с добро настроение и ни приканва да извадим розовите очила, защото, все пак, живеем за момента.

Следващият ни лов, любопитно надничащ от идната седмица, е посветен на вечната и обичана бяла риза. Класическа и модерна, предстои!

More Shopping