Следва

Миналото: Фестивалът в Кан през годините. Да си припомним

Love to quote: 8 зареждащи цитата за по-богата седмица от Ю Несбьо

Миналата седмица навлязохме в един личен свят, на човек, чийто многоцветен живот, събира на едно място толкова много пътища и светове...

Celebrities преди 8 години

Миналата седмица навлязохме в един личен свят, на човек, чийто многоцветен живот, събира на едно място толкова много пътища и светове, че не искаме да спираме да четем.

Разбира се, става дума за норвежкия писател Ю Несбьо, историята му силно ни плени, затова продължаваме да черпим вдъхновение от неговите книги, музика, а днес и отбрани цитати, заради които вече сме подготвили следващата книга, която ще прочетем, още днес. А признаваме си, вече нямаме търпение да узнаем къде ще ни отведе авторът в "Полиция", която очакваме съвсем, съвсем скоро и по нашите книжарници.

"Не може да посетиш читателите там, където си мислиш, че са. Трябва да ги поканиш у дома, там, където си ти и да се опиташ да ги примамиш в твоята вселена. Това е изкуството на разказване на истории".

"Няколко години спях във водно легло по препоръка на доктора ми. Никога не съм се чувствал комфортно в него. По средата на нощта можеш да чуеш как нещо се случва - вода и балончета. Винаги си мислех, че имаше някаква интелигентна форма на живот в това водно легло".

"Мнозина прекарват целия си живот някъде, където не искат да бъдат, само защото се боят, че всяко друго място би било по-лошо. Не е ли тъжно?"

"Но стане ли дума за човешката психика, аз се придържам към едно основно правило: всичко в обсега на въображението ни е възможно. Плюс неща, които изобщо не можем да си представим".

"Има само едно нещо по-лошо от незадоволеното желание. И това е въобще да не го почувстваш".

"Беше внезапно вдъхновение. Но то никога не идва без причина".

"Всеки има нужда се покая. Това е основна необходимост, точно както нуждата от душ всеки ден. Става въпрос за хармония, абсолютно задължителен вътрешен баланс. Балансът, който наричаме морал".

"Любовта ни заобикаля като пара в банята. Не може да видиш отделните капчици, но ще се стоплиш, ще се намокриш и ще станеш чист".

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 8 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.