Следва

Rooftop парти на ІІІ етаж

"Под прикритие 4" се състезава в категория "Драма" в 43-то издание на наградите Emmy

Четвъртият сезон на сериала на БНТ „Под прикритие” е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy...

Events преди 9 години

Четвъртият сезон на сериала на БНТ „Под прикритие” е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy. Хитовата българска поредицата се състезава в категорията "Драма" за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

„Под прикритие” също бе селектиран на първи кръг за телевизионните Оскари през 2012 година със сезон 1 и 2, както и през 2013 година със сезон 3.

„За разлика от предишните номинации, сега „Под прикритие” влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Важно е този път да направим стратегия за целева промоция на „Под прикритие“ по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм, да създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала „Ню филмс интернешенъл ” – заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите Emmy ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг (полуфиналът) се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12-ти октомври в Кан, Франция. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23-ти ноември в Ню Йорк.

„Под прикритие” е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата „Най-продаван телевизионен продукт” на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем „Златни корони” на медийната гилдия на международния медиен форум.

More Events